​Per-Mathias Høgmo lämnar BK Häcken.
​Per-Mathias Høgmo lämnar BK Häcken. - Foto: Henrik Eberlund/TT / Adam Ihse/TT

Høgmo lämnar Häcken för Japan – stjärnspelaren följer med

​Per-Mathias Høgmo har nu officiellt lämnat BK Häcken för att bli huvudtränare för Urawa Red Diamonds i Japan. Detta meddelas av BK Häcken på deras webbplats​.


Innan Per-Mathias Høgmo tog över Häcken 2021, hade han varit huvudtränare för det norska herrlandslaget och Djurgårdens IF i Allsvenskan. Under sin tid med Häcken ledde han laget till ett SM-guld 2022 och kvalificering till Europa League 2023.

Lagkaptenen följer med Høgmo enligt uppgifter

Inte bara Høgmo lämnar BK Häcken för Japan – även lagkaptenen Samuel Gustafson rapporteras vara på väg till Urawa Red Diamonds. Enligt uppgifter finns det en klausul i Gustafsons nyligen undertecknade kontrakt som möjliggör denna flytt, skriver Fotbolldirekt.

Framtiden för Häcken efter Høgmo

Med Høgmos avgång och Gustafsons potentiella övergång står BK Häcken inför en period av förändring och omstrukturering. Klubben har ännu inte meddelat vem som kommer att ersätta Høgmo som huvudtränare eller om spelarövergångar är att vänta.

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!