​Per-Mathias Høgmo lämnar BK Häcken.
​Per-Mathias Høgmo lämnar BK Häcken. - Foto: Henrik Eberlund/TT / Adam Ihse/TT

Høgmo lämnar Häcken för Japan – stjärnspelaren följer med

​Per-Mathias Høgmo har nu officiellt lämnat BK Häcken för att bli huvudtränare för Urawa Red Diamonds i Japan. Detta meddelas av BK Häcken på deras webbplats​.


Innan Per-Mathias Høgmo tog över Häcken 2021, hade han varit huvudtränare för det norska herrlandslaget och Djurgårdens IF i Allsvenskan. Under sin tid med Häcken ledde han laget till ett SM-guld 2022 och kvalificering till Europa League 2023.

Lagkaptenen följer med Høgmo enligt uppgifter

Inte bara Høgmo lämnar BK Häcken för Japan – även lagkaptenen Samuel Gustafson rapporteras vara på väg till Urawa Red Diamonds. Enligt uppgifter finns det en klausul i Gustafsons nyligen undertecknade kontrakt som möjliggör denna flytt, skriver Fotbolldirekt.

Framtiden för Häcken efter Høgmo

Med Høgmos avgång och Gustafsons potentiella övergång står BK Häcken inför en period av förändring och omstrukturering. Klubben har ännu inte meddelat vem som kommer att ersätta Høgmo som huvudtränare eller om spelarövergångar är att vänta.

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
/
Senaste nytt

Messi och Suárez dominerade

1 timme sedan

Vasaloppet – här är alla utmaningar

1 timme sedan
Drygt 15 000 åkare ger sig ut i dagens Vasaloppet, men olika utmaningar väntar för elit och motionärer. Här är en guide som visar viktiga skeden under de nio milen mellan Berga by och Mora.

LeBrons nya milstolpe: 40 000 poäng

1 timme sedan
Lakers LeBron James har som förste spelare passerat 40 000 poäng i basketligan NBA.

Sandström imponerade som reserv

2 timmar sedan
Svenske målvakten Felix Sandström tog vara på chansen att imponera inför Philadelphia i nattens NHL, efter att ha blivit uppkallad från farmarligan AHL.

Norén klättrar inför avgörande i Florida

3 timmar sedan
Svenske golfaren Alex Norén gick sin tredje runda på 68 slag, tre under par, i PGA-tourtävlingen i Palm Beach, Florida. Han klättrar därmed 13 placeringar till plats elva, totalt åtta under par.

Markerade mot supportrarna efter rasismen

igår 23:06
Real Madrid-stjärnan Vinícius Júnior var tillbaka på Mestalla-stadion i Valencia där han blivit utsatt för rasistiska påhopp. Då nätade brasilianaren två gånger om och markerade mot hemmapubliken med en knuten näve höjd mot skyn.