Rysslands idrottsminister Oleg Matytsin. Arkivbild.
Rysslands idrottsminister Oleg Matytsin. Arkivbild. - Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Rysk ilska från efter OS-beskedet: "Oacceptabelt"

Beskedet att ryska idrottare får tävla i OS mötte inget jubel från Moskva.


Framför allt därför att de måste tävla under neutral flagg och inte aktivt får stödja kriget i Ukraina för att få vara med.

— Förutsättningarna är diskriminerande och går emot alla grundläggande principer inom idrotten, säger Rysslands idrottsminister Oleg Matytsin och fortsätter:

— Det skadar själva OS och inte rysk idrott. Tillvägagångssättet är oacceptabelt.

Internationella olympiska kommitténs besked kom på fredagseftermiddagen och gäller även belarusiska idrottare som får tävla i sommar-OS i Paris under de riktlinjer som IOK satt upp.

TT
/
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

1 timme sedan

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

1 timme sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

1 timme sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

2 timmar sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

igår 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

igår 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.