Luton Town fans hyllar lagkapten Tom Lockyer.
Luton Town fans hyllar lagkapten Tom Lockyer. - Foto: Nick Potts/AP/TT

Luton vann mot Newcastle – hyllade lagkapten

De skulle göra det för "Locks". Ett löfte som Luton höll när de besegrade Newcastle med 1–0 under lördagens Premier League-möte.

Det var under mötet mellan Luton och Bournemouth i förra veckan som Lutons lagkapten Tom Lockyer kollapsade på planen.

Matchen avbröts och Lockyer fördes till sjukhus, där han fick en ICD (implanterbar defibrillator) inopererad.

Inför lördagens hemmamatch mot Newcastle gick Lutons tränare Rob Edwards ut och sa att laget skulle spela för "Locks" – något hans lag levde upp till.

Hyllade sin lagkapten

Det var Luton som skapade de vassaste lägena i den första halvleken.

I den 25 matchminuten skulle hemmalaget få utdelning när Andros Townsend nickade in 1– 0 efter hörna.

Efter målet sprang Townsend till sidlinjen och fick en tröja med "Lockyer No. 4" på ryggen. Han höll sedan upp tröjan i luften för att symbolisera att målet dedikerades till hans lagkapten.

Lockyer hyllades även av publiken när de i den fjärde matchminuten brast ut i applåder. Samtidigt rullade Newcastles supportrar ut en banderoll med texten "Bli frisk snart Tom. NUFC."

Alexander Isak startade matchen på bänken men blev inbytt redan i den första halvleken. Det såg ut som att svensken skulle rädda poäng för sitt Newcastle när han i den 61 matchminuten tryckte in bollen i mål men målet dömdes bort som offside.

Matchen slutade 1–0 till Luton.

Elanga målskytt

När Nottingham Forest tog emot Bournemouth under lördagen fick Anthony Elanga förtroendet från start. Det tog svensken till vara på när han gav sitt Nottingham ledningen i början av andra halvlek. Målet är 21-åringens fjärde för säsongen. Matchen slutade 3–2 till Bournemouth.

I mötet mellan Dejan Kulusevskis Tottenham och Everton var det Tottenham som drog det längsta strået när de vann med 2–1.