Tidigare Oddtränaren Pål Arne Johansen tar över som huvudtränare för Häcken i herrallsvenskan. Arkivbild.
Tidigare Oddtränaren Pål Arne Johansen tar över som huvudtränare för Häcken i herrallsvenskan. Arkivbild. - Foto: Bjørnar Morønning/NTB/TT

Klart: "Paco" Johansen ny tränare för Häcken

Det blir ytterligare en norsk tränare för Häcken. Hisingsklubben har gjort klart med Pål Arne "Paco" Johansen som ersättare till Per-Mathias Høgmo.


Häckens guldtränaren Per-Mathias Høgmo skrev nyligen på för japanska Urawa Red Diamonds.

Nu ersätts han med en annan norrman. 46-årige Pål Arne "Paco" Johansen, närmast från Odd, har skrivit på ett treårskontrakt, meddelar fotbollsklubben.

"Paco" Johansen slutade som spelare redan som 23-åring och har sedan dess haft en lång rad tränaruppdrag i bland annat Norge och Polen.

De senaste två säsongerna har han varit tränare för Odd i norska elitserien.

"När BK Häcken kom till mig och sade att vi ska utmana i Europa så är det något som triggar mig. Och att klubben vill detsamma med akademi, herr- och damlag triggar mig ännu mer", säger Johansen i ett pressmeddelande.

Under Høgmos tid i Häcken tog klubben sitt första SM-guld, vann svenska cupen och kvalade i höstas in till gruppspelet i Europa League.

"Paco" Johansen vill fortsätta på den inslagna vägen.

"Huvudidén i spelet kommer att vara densamma. Vi ska spela så mycket vi kan på motståndarnas planhalva. Det ska vi göra genom att pressa högt, vinna bollen högt och bygga egna anfall", säger han.

Johansen får även med sig Håkon Wibe-Lund, som varit hans assisterande tränare i Odd, till Häcken.

Samtidigt lämnar Häckens tidigare assisterande tränare Martin Foyston för att bli ny huvudtränare för Öster i superettan.

TT
/
/
gmo
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!