Dejan Kulusevski drog omkull Danny Welbeck och orsakade straff.
Dejan Kulusevski drog omkull Danny Welbeck och orsakade straff. - Foto: Ian Walton/AP/TT

Tottenham förlorade – efter Kulusevskis blunder

Det blev en tung kväll för Tottenham och Dejan Kulusevski. Brighton besegrade "Spurs" med 4–2 – i en match där Kulusevski orsakade straff efter en tröjdragning.

Med tre raka segrar i ryggen hade Tottenham fått upp formen inför matchen mot Brighton. Men på den engelska sydkusten blev det slut på det roliga för Tottenham.

Brighton fick en kanonstart på matchen då Jack Hinshelwood dundrade in 1–0 efter elva minuter. En stund senare pekade domaren på straffpunkten efter en situation där den svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski drog i Danny Welbecks tröja. På den efterföljande straffen rullade João Pedro behärskat in 2–0.

En tung första halvlek för Tottenham – och värre skulle det bli.

I den andra halvleken fick Richarlison ett mål bortdömt för offside. Kort därefter kom matchens vackraste fullträff. Pervis Estupiñán tryckte tjusigt in 3–0 från distans. João Pedro placerade sedan in ännu en straff, 4–0, för Brighton.

Tottenham skulle därefter komma närmare och reducerade två gånger om. Först via Alejo Véliz och sedan Ben Davies.

Men närmare än så kom aldrig gästerna från London. Brighton vann matchen med 4–2.