Per-Mathias Høgmo och Samuel Gustafson återförenas i Japan. Arkivbild.
Per-Mathias Høgmo och Samuel Gustafson återförenas i Japan. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Häcken säljer svenske landslagsmittfältaren

Samuel Gustafson gör tidigare Häckentränaren Per-Mathias Høgmo sällskap till Japan. Den svenske landslagsmittfältaren är klar för Urawa Red Diamonds.


Gustafsson kommer därmed återförenas med sin förre tränare, som lämnade Häcken för den japanska klubben efter säsongen.

"Samuel var den första stora byggstenen för oss när vi byggde vårt nya lag. Han har, efter en tuff start med skador, haft en fantastisk utveckling där han lett laget som kapten med sin smartness och briljans i det offensiva spelet", säger Häckens sportchef Martin Eriksson i ett uttalande.

28-åringen kom till klubben 2013 och återvände efter fem år utomlands till Häcken 2021. I rollen som lagkapten har han lett laget till ett historiskt första SM-guld och seger i svenska cupen.

"Jag minns de här två och ett halvt åren med värme, glädje och med stolthet över det vi har gjort tillsammans, samt med den miljön och kulturen som vi har lyckats skapa under tiden jag har varit här", säger Gustafson.

Samuel Gustafson har dessutom etablerat sig i det svenska landslaget där han noterats för elva landskamper. Tvillingbrodern Simon är fortsatt kvar i Hisingsklubben.

TT
/
/
gmo
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!