Sebastian Samuelsson blev nia.
Sebastian Samuelsson blev nia. - Foto: Martin Schutt/AP/TT

Norsk dominans när svenskarna sköt bort sig

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma hade en pallchans – men sköt bort sig. Det blev trippelt norskt på pallen när jaktstarten över 12,5 kilometer avgjordes i tyska Oberhof. Tufft lopp men i stort är jag jäkligt nöjd, säger Ponsiluoma i SVT.


Ponsiluoma inledde skidskytteloppet på ett strålande sätt och sköt fullt – och snabbt – i första. Men ute i spåret gick det inte lika bra och svensken fick inte till åkningen.

När det sedan var dags för det sista sista stående bommade Ponsiluoma två skott och därmed var chansen på en pallplats borta.

28-åringen blev bästa svensk på en sjundeplats.

— Det var ett tufft lopp. Det är en bom för mycket för att hänga med, men ett stabilt lopp annars. I dag hade jag en mycket bättre känsla men det är inte långt borta. Det är lite oflyt. Jag hade inte riktigt kraften där i slutet, det var otroligt tufft, säger Martin Ponsiluoma.

Även Sebastian Samuelsson gick samma öde till mötes när han bommade två skott i sista och slutade nia. Jesper Nelin blev tia.

— Det kändes mycket bättre än i går, men jag orkar inte riktigt fajtas om det och så har jag inte känt tidigare. Det är ett underbetyg för mig, säger Samuelsson.

Hur det gick i övrigt? Fråga Norge. Norskt på de fem första platserna kanske säger en del.

Endre Strømsheim vann, Sturla Holm Lægreid blev tvåa och Johannes Dale trea.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!