WIlliam Nylander (mitten) gratuleras av lagkamrater efter ett av sina mål mot San Jose. - Foto: Jeff Chiu

Svenskarna dominerade i nattens NHL

Svenskarna radade upp mål i nattens NHL – William Nylander, Filip Forsberg och Elias Pettersson stod för två fullträffar vardera när deras lag vann. Vi satte plattan i mattan, säger Forsberg, till nhl.com

Den formstarke Nylander har haft en poängrik säsong och söndagsmorgonens match borta mot San Jose blev ytterligare ett prov på varför. Nylander inledde med att assistera Mitchell Marner som sköt 1–0 i numerärt överläge sent i första perioden.

Därefter hann Calle Järnkrok utöka ledningen i mittenakten – med assist från både Pontus Holmberg och Timothy Liljegren – innan Nylander sköt både 3–0 och 4–1 i period tre, vilket också blev slutresultatet.

Poängskörden innebär att 27-årige Nylander nu ligger på fjärde plats i poängligan med 21 mål och 33 assist hittills den här säsongen.

En annan svensk som utmärkte sig var Elias Pettersson, som gjorde två mål för sitt Vancouver i lagets 4–2-seger mot New Jersey. Hemmalagets Jesper Bratt får trösta sig med att han noterades för två assist.

Även Filip Forsberg gjorde dubbla mål för sitt lag, Nashville, när de besegrade Dallas med 4–3. Lagkamraten Gustav Nyquist gjorde också han två poäng, ett mål och en assist.

— Vi satte plattan i mattan och bara gav oss på dem och det fungerade, säger Forsberg efter matchen.