William Nylander med pucken i matchen mot San Jose.
William Nylander med pucken i matchen mot San Jose. - Foto: Nathan Denette/AP/TT

Nylander öste in poäng i Torontos kross

William Nylander gjorde tre assist när hans Toronto krossade tabelljumbon San Jose med 7–1 i nattens NHL-omgång. Också formstarke Elias Pettersson gjorde poäng i Vancouvers seger mot New York Islanders.

Den första poängen kom efter knappt 17 minuter in i första perioden, när Nylander – trots uppvaktning från två backar – från blålinjen lyckades hitta fram till Morgan Rielly framför mål, som skickade pucken över Kaapo Kähkönen högra axel.

Bara en halvminut senare var det dags för ytterligare en assist, när Nylander och Mitchell Marner tillsammans kunde se till att Auston Matthews utökade ledningen i numerärt överläge.

Även lagkamraten Pontus Holmberg noterades för poäng när han med sitt första mål för säsongen utökade hemmaledningen till 4–0 i inledningen av mittenakten.

Nylanders sista poäng för denna gång kom efter en rörig situation framför mål i sista perioden och betydde 6–1.

Den 27-årige forwarden – som tidigare i veckan skrev på en åttaårig kontraktsförlängning värd motsvarande cirka 940 miljoner kronor – klättrade efter nattens insats till delad tredjeplats i poängligan.

I Vancouvers bortamöte med New York Islanders gjorde Elias Pettersson, den näst poängstarkaste svensken i NHL, 3–0 i en match som gästerna till sist vann med 5–2.