Kevin De Bruyne jublade efter sitt 2–2-mål i 3–2-segern borta mot Alexander Isaks Newcastle. - Foto: Owen Humphreys/AP/TT

De Bruynes superinhopp sänkte Isaks Newcastle

Kevin De Bruyne blev stor matchhjälte för Manchester City när han byttes in i sin första Premier League-match på fem månader och såg till att vända bortamötet med Alexander Isaks Newcastle (3–2).

Belgaren, som byttes in i den 69:e minuten i stället för 1–0-skytten Bernardo Silva, gjorde mål i 74:e matchminuten och en assist på tilläggstid när det regerande mästarlaget vände 1–2 till 3–2 efter att Alexander Isak gjort ett av Newcastles mål.

20-årige norrmannen Oscar Bobb, som också byttes in, blev stor matchhjälte när han förvaltade De Bruynes framspelning och dribblade bort hemmamålvakten Martin Dubravka och rullade in 3–2-målet.

Kevin De Bruyne skadade baksida lår i ligapremiären mot Burnley (3–0) i augusti. Den 32-årige lagkaptenen gjorde comeback i förra helgens 5–0-seger mot Huddersfield i FA-cupen.

I bortamatchen mot Newcastle på St James' Park tappade City sin inledande ledning inom ett par minuter i den första halvleken och gick till halvtidsvila i ett 1–2-underläge.

Alexander Isak skruvade snyggt in Newcastles 1–1-mål efter 34 minuters spel. Anthony Gordon satte 2–1 på ett liknande sätt ett par minuter senare, bakom Stefan Ortega som ersatt en skadad Ederson i bortalagets mål.

Manchester Citys förstemålvakt Ederson byttes ut tidigt i bortamatchen mot Newcastle.