Andy Murray kan ha spelat färdigt i Melbourne.
Andy Murray kan ha spelat färdigt i Melbourne. - Foto: Andy Wong/AP/TT

Murray kan ha gjort sitt sista Australian Open

Tennisstjärnan Andy Murray är ute ur Australian Open efter att ha förlorat mot argentinaren Tomas Martin Etcheverry i raka set. Efter förlusten öppnade han för att detta kan ha varit hans sista framträdande i Melbourne. Det är definitivt en möjlighet, säger Murray.


Köerna ringlade sig långa utanför Kia Arena i Melbourne Park inför den 36-årige brittens match på måndagen. Murray må ha sina bästa dagar som tennisspelare bakom sig – hans senaste titel vann han 2019 – men fansen är fortsatt lojala och på läktarna ropades “Come on Andy!” med jämna mellanrum under hela matchen.

Murray fick också upprepade gånger ta emot rikligt med applåder efter att han vunnit poäng. När han vid ett tillfälle i andra räddade en breakboll med en väl avvägd stoppboll höll arenan på att explodera.

Men publikens kärlek räddade inte Murray, som föll tungt med 4–6, 2–6, 2–6.

— Jag är väldigt besviken, det var inte mycket som gick rätt, en väldigt svag prestation, säger han på en presskonferens efter matchen.

"Ett otroligt stöd"

Hur var det för dig att förlora med ett sådant stort publikstöd på plats?

— Jag tror att det är det som gör mig mest besviken. Publiken här har alltid varit fantastisk, vilket de visade i dag igen. De gav mig ett otroligt stöd och jag känner att att jag inte gav dem tillräckligt tillbaka.

Nu är frågan om det blir några fler Australian Open-sejourer för hans del.

— Det är definitivt en möjlighet att det var sista gången här, säger han och fortsätter:

— Känslan jag hade när jag gick av banan idag var motsatsen till det jag kände efter matcherna jag spelade här förra året.

Andy Murray har tre grand slam-tiltar på sitt cv – samt fem finalframträdanden i Australian Open – och var en av de mest framgångsrika spelarna i sin generation innan hans skadeproblem tog sin början 2017.

Skadad Raonic ute

En annan spelare som åkte ur grand slam-turneringen på måndagen är kanadensaren Milos Raonic, som utgick skadad i mötet med hemmahoppet Alex De Minaur.

Raonic, som även han har en lång skadehistorik, tog en medicinsk time out i första set till följd av problem med höften och efter behandlingen vann han setet i tiebreak. Men skadekänningarna fortsatte och efter att ha förlorat set två valde han att bryta tidigt i tredje, där australiensaren tagit ledningen med 2–0.

För 24-årige De Minaur väntar nu Matteo Arnaldi från Italien i andra omgången.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!