Alexander Zverev är klar för semifinal i Australian Open.
Alexander Zverev är klar för semifinal i Australian Open. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Zverev skrällde mot Alcaraz: "Väldigt glad"

Zverev spelade "sitt livs tennis" i kvartsfinalen av Australian Open. Det räckte för att slå ut världstvåan Carlos Alcaraz.


Alexander Zverev vann chockartat över världstvåan Carlos Alcaraz i den sista kvartsfinalen av Australian Open med 3–1 i set.

Tyskens inledning var fenomenal.

— Det är det bästa jag sett Zverev spela, säger den tidigare tennisstjärnan Jonas Björkman i Eurosports sändning.

Men med kniven mot strupen verkade Alcaraz vakna. Zverev var två poäng ifrån att vinna matchen med tre raka set när Alcaraz vände och vann i tiebreak.

— Jag spelar mot en av de bästa spelarna i världen. Vi är alla människor och när man är så nära att vinna så börjar man tänka. Det är inte alltid hjälpsamt, säger Zverev som sedan lyckades vinna det fjärde avgörande setet.

"Har blod under mina tånaglar"

Sjätteseedade Zverev gick därmed till sin femte semifinal i grand slam-sammanhang i karriären.

Han gör det inte utan uppoffringar.

— Jag har blod under mina tånaglar som dras upp hela tiden. Det är smärtsamt men jag skulle hellre känna så här och vara i semifinal än att åka hem, säger tysken.

I den andra kvartsfinalen under onsdagen besegrade Daniil Medvedev Hubert Hurkacz, Polen, efter en tuff femsetare (7–6 (7–4), 2–6, 6–3, 5–7, 6–4) som pågick i fyra timmar i sommarhettan i Melbourne.

Den serveskicklige Hubert Hurkacz, rankad nia i världen, stod emot bra.

— Jag är helt slut. Helt ärligt så var jag fysiskt trött redan i slutet av andra set och sa till mig själv att bara kämpa på, säger Medvedev.

"Glad att jag lyckades vinna"

— I fjärde set tappade jag koncentrationen och kunde bara göra mitt bästa och göra det jag kunde. Så jag är glad att jag lyckades vinna.

Två gånger tidigare har Medvedev gått till final i årets första grand slam-turnering, dock utan att vinna. Han hoppas förstås på att det ska bli tredje gången gillt i år.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel antal setsiffror i matchen Medvedev-Hurkacz. Rätt är fem set.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!