Sebastian Larsson
Sebastian Larsson är aktuell i Mästarnas mästare. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Allt om Sebastian Larsson: Fru, barn, längd och feta lönen

Fotbollslegendaren Sebastian Larsson är aktuell i SVT-succén Mästarnas mästare 2024. Här får du veta allt om hans fotbollskarriär, lön, längd och familj.


Sebastian Larsson ålder – hur gammal är han?

Sebastian Larsson föddes 6 juni 1985 och är 38 år gammal. 

Sebastian Larsson längd – hur lång är han?

Sebastian Larsson är 178 centimeter lång. 

När spelade Sebastian Larsson i AIK?

Sebastian Larsson började imponerande nog att spela fotboll redan som fyraåring. Då spelade han i moderklubben IFK Eskilstuna.

När Sebastian Larsson var 15 år fick han ett fyraårs-kontrakt med Arsenal FC. Detta efter att en scout sett honom briljera under en juniorlandskamp. 

Säsongen 2006/2007 lånades Larsson ut till Birmingham City. Men 2007 stod det klart att Birmingham ville behålla Sebastian Larsson vilket resulterade i en permanent transfer. 

Landslagsdebuten för Sebastian Larsson skedde den 29 augusti 2000 i en landskamp mot Finland. Debuten i det svenska A-landslaget ägde rum 2008. Sebastian Larsson blev senare lagkapten för det svenska landslaget. 

Sebastian har en lång meritlista och har både spelat och lånats ut till en rad olika lag, men när började han då att spela i AIK? Jo, det var den 11 juni 2018 som AIK Fotboll meddelade att man var överens med Sebastian Larsson om ett kontrakt som skulle komma att sträcka sig fram till 2022. 

Han anslöt till truppen efter VM i Ryssland. 

AIK vann SM-guld 2018. 

2022 blev Sebastians sista säsong i AIK innan han la skorna på hyllan. Han, Per Larsson och Mikael Lustig tackades av samtidigt under en väldigt känslosam eftermiddag på Friends Arena. 

De som någonsin tittat på fotboll har nog heller inte missat att Sebastian Larsson är känd för att vara en otrolig straffläggare som fruktats av de målvakter som tagit emot (och ofta inte kunnat rädda) hans straffar. 

Sebastian Larsson och Mikael Lustig slutade samtidigt. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Har Sebastian Larsson spelat i Arsenal?

Ja, Sebastian Larsson har spelat i Arsenal. 

När slutade Sebastian Larsson i landslaget?

Det var den 16 juli år 2021 som Sebastian Larsson meddelade supportrarna att han avslutade sin karriär i det svenska landslaget. Han spelade hela 133 landskamper på 13 år för det svenska landslaget.

Har Sebastian Larsson fru eller flickvän? 

Ja, Sebastians fru heter Tina Larsson (född Lönnberg) och paret träffades redan som tonåringar på högstadiet. Det var dock inte förrän Tina gick i gymnasiet och Sebastian flyttat till England som de blev ett par. 

2016 fick Larsson ledigt av dåvarande tränare Erik Hamrén för att pausa träningarna och istället gifta sig. Vigseln ägde rum vid Södertuna slott utanför Gnesta. 

Idag bor paret tillsammans med sina två döttrar i en villa som ligger i Eskilstuna. 

Vem är Sebastian Larssons fru Tina Lönnberg?

Tina Lönnberg heter idag Larsson i efternamn efter att ha gift sig med Sebastian Larsson. Hon träffade Sebastian redan under högstadiet. Tina är själv inte elitidrottare utan har ett så kallat "vanligt jobb". 

Sebastian Larsson och frun Tina anländer till Idrottsgalan 2019 i Globen. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Har Sebastian Larsson barn?

Ja, Sebastian Larsson har två döttrar. Nellie och Saga. Nellie som i år fyller 15 år (Saga är fem år yngre) var inte toppennöjd när Sebastian berättade att han skulle lägga fotbollsskorna på hyllan. Detta berättade han i en intervju med DN.

– Min äldsta dotter var den som var minst nöjd med att jag skulle tacka för mig i landslaget. Hon var ganska arg och irriterad på pappa faktiskt. Nellie har växt upp med pappas landslagsäventyr och ofta befunnit sig på läktarna för att se på när han rusar fram på planen som om det inte fanns någon morgondag. Hon har också genom landslaget blivit nära vän med andra spelares barn, berättade han då. 

Hur gamla är Sebastian Larssons döttrar Nellie Larsson och Saga Larsson?

Nellie Larsson är född 2009 och Saga Larsson är född 2014. 

Sebastian Larsson lön – hur mycket tjänar han?

Larssons kontrakt på 2,5 säsonger i AIK där han spelade sina sista år uppges av Fotbolldirekt vara värt totalt 8,3 miljoner kronor inklusive en signing bonus. Grundlönen bedömdes ligga på omkring 140 000 kronor i månaden. 

Är Sebastian Larsson med i Mästarnas mästare 2024?

Ja, Sebastian Larsson är med i Mästarnas mästare 2024 som har premiär söndag 4 februari 2024. 

Har Sebastian Larsson Instagram?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!