Alexander Isak. Arkivbild.
Alexander Isak. Arkivbild. - Foto: Jon Super/AP/TT

Isak skakad på nytt – klev av i första halvlek

Med några minuter kvar av första halvlek satte sig Alexander Isak ned på Villa Parks gräs. Han skakade på huvudet medan han pratade med Newcastles fysioterapeut. Kort senare lämnade han planen.

Det är oklart vad det rör sig om för skada men landslagsstjärnan har en trist skadehistorik vad gäller ljumskar och bristningar.

Han var borta en längre period i höstas och missade ett flertal matcher i Premier League och i landslagets EM-kval.

Det var i den 43:e minuten han tvingades till ett byte i 3–1-segern borta mot Aston Villa.

Dubbla mål av Schär

Schweizaren Fabian Schär brukar göra något eller några mål per säsong, försvarare som han är. I kväll slog han till två gånger inom loppet av fem minuter.

Säsongens två första mål lade grunden till Newcastles trepoängare mot topplaget på bortaplan. Hemmabacken Alex Moreno var sedan sist på bollen när Newcastle ökade till 3–0.

I en dryg timma trummade Arsenal på framåt men det var som förgjort att få hål på ett lågt stående Nottinghamförsvar.

Jobbigast hade Gabriel Jesus som, när han slutligen kom loss, prickade stolpen från nära håll.

Saka säkrade segern

Brasilianaren gav sig inte. Från snäv vinkel lyckades han till slut bryta dödläget på City Ground – och noterade samtidigt sitt fjärde ligamål för säsongen.

Jesus har inte levt upp till förväntningarna i vinter. Bukayo Saka är en annan toppklasslirare som gått igenom en jobbig period. Även för hans del lossnade det mot Nottingham.

2–0-målet – med högerfoten för ovanligheternas skull – säkrade segern.

Kvällens smocka delade bottenlaget Luton ut. Brighton fick ta emot smällen. Elijah Adebayo var hetast av alla och fick lämna planen med matchbollen tack vare sitt hattrick.

Lutons 4–0 var nykomlingens femte seger för säsongen och den innebar att klubben klev förbi Everton och upp på fast mark i tabellen.

Crystal Palace vände 1–2 till 3–2 hemma mot jumbon Sheffield United medan Fulham och Everton spelade mållöst.