Rosengård avslutade Champions League-gruppspelet med förlust borta mot Frankfurt. - Foto: Michael Probst/AP/TT

Tungt för Rosengård – avslutade med storförlust

Ett tungt Champions League-gruppspel avslutades med en till storförlust. Rosengård förlorade mot Frankfurt med 0–5.

Fakta: Vidare till kvartsfinal

Följande klubbar har tagit sig vidare till kvartsfinal i Champions League: Barcelona, Lyon, Paris Saint-Germain, Chelsea, Benfica, Brann, Ajax och Häcken.

Lottningen sker den 6 februari.

Varken Frankfurt eller Rosengård, som båda redan var utslagna, hade något att spela för i den avslutande gruppspelsmatchen. En match som Frankfurt vann komfortabelt och stort.

Efter 18 minuter tog hemmalaget ledningen då Ilayda Acikgöz tjusigt lobbade in 1–0. I den andra halvleken utökade sedan Nicole Anyomi till 2–0 efter att ha placerat in ett friläge.

Och Frankfurt slog inte av på takten.

Innan matchen var över hann Shekiera Aisha Martinez, Lisanne Gräwe och Géraldine Reuteler med att göra var sitt mål.

5–0 till Frankfurt och ett jobbigt slut på ett tufft Champions League-gruppspel för Rosengård. Malmöklubben avslutade gruppspelet med fem förluster och en oavgjord match.