Tony Rickardsson fick ett toppjobb på Swedish Match efter speedway-karriären.
Tony Rickardsson fick ett toppjobb på Swedish Match efter speedway-karriären. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Ulf Palm/TT

Tony Rickardssons saftiga lön – efter speedway-karriären

Tony Rickardsson var en av världens främsta speedwayförare. Efter de idrottsliga framgångarna har Rickardsson, som medverkar i Mästarnas mästare 2024, gjort en riktig raketkarriär på Swedish Match. Nyheter24 har kikat närmare på 53-åringens pengar.


Redan när Tony Rickardsson var tio år började han med knattespeedway och det dröjde inte särskilt länge innan Avestasonen visade sig vara en riktigt lovande talang. 

När Rickardsson, som även spelade ishockey som ung, till slut valde att helhjärtat satsa på motorsporten resulterade det i att han blev sexfaldig individuell världsmästare. 

Allt om Tony Rickardsson: Barn, medaljer och Let's Dance-frun

Därför slutade Tony Rickardsson med speedway

I mitten av 2000-talet stod det dock klart att Tony Rickardsson, som då var i 35-årsåldern, skulle lägga ner speedway-karriären. 

– Kroppen säger ifrån. Det är dumt att riskera några vidare skador med så lite kvar av karriären, sa han då i en intervju med TT, som bland andra SvD rapporterade om då. 

Mästarnas mästare 2024: Här är programmets stora förändringar

Tony Rickardsson fick toppjobb på Swedish Match

Sedan dess har Tony Rickardsson inte direkt rullat tummarna. I oktober 2009 fick han nämligen ett riktigt toppjobb på Swedish Match, när han blev utsedd till area manager för Östeuropa. 

– Vi är glada för att Tony börjar hos oss och vi är övertygade om att hans vinnarmentalitet och övertygande personlighet kommer att addera värde och fortsatt tillväxt inom det här strategiskt viktiga området som erbjuder bra möjligheter för framtiden med stor betydelse för vår affär, sa Håkan Söderberg, som då var COO och chef för Continental Europe inom Swedish Match International, i ett pressmeddelande

Lyxiga huset i Mästarnas mästare 2024 – här är första bilderna från SVT-succén

Tony Rickardssons lön – så mycket pengar tjänar han

Enligt Tony Rickardssons LinkedIn-sida är han fortsatt verksam i sin tjänst på Swedish Match. Men hur ser det då ut på den ekonomiska fronten för den tidigare speedway-stjärnan, som just nu är högaktuell i SVT:s Mästarnas mästare 2024? 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Rickardsson en fastställd förvärvsinkomst på 731 400 kronor under 2022, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå. 

Fördelat över årets tolv månader gav det 53-åringen en månatlig lön som landade på drygt 61 000 kronor.

Sebastian Larssons sågning i Mästarnas mästare 2024: "Idiotisk grej"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!