Joel Lundqvist och Johanna Ahlm är med i Mästarnas mästare 2024.
Joel Lundqvist och Johanna Ahlm är med i Mästarnas mästare 2024. - Foto: SVT

Mästarnas mästare 2024: Här är programmets stora förändringar

Mästarnas mästare 2024 har premiär på söndag. Den nya säsongen innebär stora förändringar. Här är alla nyheter i årets program.


Snart är den 16:e säsongen av SVT-succén Mästarnas mästare igång. I år deltar Sebastian Larsson (fotboll), Anja Pärson (alpint), Johanna Ahlm (handboll) Joel Lundqvist (ishockey), Johanna Davidsson (äventyrare), Emma Johansson (cykling), Tony Rickardsson (speedway), Jimmy Samuelsson (brottning) och Anna Wijk (innebandy).

Lyxiga huset i Mästarnas mästare 2024 – här är första bilderna från SVT-succén

Mästarnas mästare 2024: Mästarkvalet försvinner

Programmet har premiär söndag den 4 februari, och tittarna kommer få se en hel del förändringar sedan förra året. 

  • I Mästarnas mästare 2024 är alla nio deltagare med från start. 
  • Tävlingen "Kvalet" avgör i "Nattduellen". Den som förlorar Nattduellen åker ur direkt, och det finns inte längre något "Mästarkval".
  • I Kvalet tävlar de tre deltagare som ligger sist i tabellen efter veckans tävlingar. Den som kommer sist i Kvalet är klar för Nattduellen, och får möta den som kommer sist i nästa kval. 
  • Tabellen nollställs inte efter varje avsnitt. Istället rangordnas deltagarna utifrån sina tävlingsresultat. Den som toppar veckans tabell startar nästa avsnitt med tio poäng, den som ligger två i tabellen startar med nio poäng och så vidare. 

– Mästarnas mästare har alltid haft fokus på tävlingarna och deltagarnas prestationer. Men med de ändringar vi nu gör är resultatet i respektive tävling av största vikt och ger stor effekt. Det blir mer som står på spel, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för programmet. 

Mästarnas mästare 2024 sänds i SVT1 och på SVT Play på söndagar kl.20.00.

Här kan du läsa mer om Mästarnas mästare:

Seb Larssons sågning i Mästarnas mästare: "Idiotisk grej"

Här är det värsta som hänt i Mästarnas mästare: "Minns hennes skrik"

Här kan du läsa alla artiklar om Mästarnas Mästare 2024.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.