Villa Lidköping (i blått) har vunnit grundserien fyra år i rad. Arkivbild.
Villa Lidköping (i blått) har vunnit grundserien fyra år i rad. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Villa vinner elitserien – för fjärde året i rad

Villa Lidköpings herrar vinner elitserien i bandy för fjärde året i rad. Nu gäller det bara att vara bäst i SM-slutspelet också.


Villa säkrade definitivt seriesegern när man, efter en lite trög start, körde över Frillesås och vann med 11–5 på hemmaisen. Därmed har västgötarna fyra poäng ned till tvåan Västerås SK inför den sista omgången på fredag.

Trots dominansen i grundserien har Villa två år i rad förlorat SM-finalen, senast mot just VSK. De grönvita regerande mästarna vann på tisdagskvällen med hela 12–2 hemma mot Sandviken, den klassiska storklubben som sladdar rejält med en blygsam sjundeplats i tabellen.

Saik har fortfarande chans att nå sjätteplatsen – och en direktplats i kvartsfinal – inför avslutningen. Både femman Vetlanda och sexan Edsbyn, som möts i sista omgången, är en poäng före. Sandviken avslutar hemma mot Bollnäs.

Längre ned i tabellen är det också en streckstrid, om tiondeplatsen som ger spel i åttondelsfinal. Nuvarande tian Hammarby hade chansen att i praktiken säkra den i det svårspelade snökaoset borta mot Motala, men "Bajen" föll 1–6. Nu blir Hammarbys fredagsmöte med elvan Broberg-Söderhamn hemma på Zinkensdamm i stället helt avgörande för vilket av lagen som får spela slutspelsbandy.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!