Skidskytten Joanne Reid utsattes för sexuella trakasserier. Nu uttalar sig Hanna Öberg om situationen.
Skidskytten Joanne Reid utsattes för sexuella trakasserier. Nu uttalar sig Hanna Öberg om situationen. - Foto: Anders Wiklund/TT

Hanna Öbergs kritik efter sexuella trakasserierna: "Besviken"

Joanne Reid utsattes för sexuella trakasserier, vilket resulterade i att en vallare blev avstängd i sex månader. Nu uttalar sig Hanna Öberg om händelsen och hur förbundet hanterade situationen.
– Jag känner mig inte så imponerad av hur de har hanterat allt det här, säger Hanna Öberg.


När den amerikanska skidskytten Joanne Reid anmälde en vallare för sexuella trakasserier till förbundet fick hon till svar att det var en del av manlig europeisk kultur. 

Trakasserierna ska enligt Reid ha pågått under flera år och det var först när en lagkamrat vittnade om vad Reid utsatts för som det amerikanska skidskytteförbundet valde att agera. Efter en 18 månader lång utredning stängdes vallaren av i sex månader.

Hanna Öbergs saftiga förmögenhet – drar in miljoner

Hanna Öberg missnöjd på skidskytteförbundet

Nu har den svenska storstjärnan Hanna Öberg uttalat sig om situationen, något som väcker starka känslor hos OS-guldmedaljören.

– Jag känner mig inte så imponerad av hur de har hanterat allt det här. Man blir besviken när det flaggas för sådana typer av beteenden och att det inte tas på allvar. Det tycker jag känns väldigt, väldigt tråkigt, säger Öberg till Expressen.

Öberg betonar även att hon tror att det finns fler utöver Reid som upplevt liknande situationer och att det måste tas på största allvar.

– Jag tycker det är jätteviktigt för jag tror att det fortfarande finns en stor tystnadskultur och ett mörkertal runt sådant här. Och det här är något som aldrig ska accepteras i något sammanhang, det måste tas på stort allvar. Alla har rätt till sin egen kropp och sin egen upplevelse.

Anna Magnussons kärleksliv med Peppe Femling: ”Träffas inte på krogen som vissa andra”

Den amerikanska skidskytten Joanne Reid utsattes för sexuella trakasserier och närmanden av en vallare. Foto: Darko Bandic

Här kan du läsa fler sportnyheter från Nyheter24:

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

Tony Rickardssons krav för att vara med i Mästarnas mästare

Travexperten Per Skoglunds avslöjande: Hoppar av succén

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!