Sverige tog brons i mixstafetten under onsdagen.
Sverige tog brons i mixstafetten under onsdagen. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Pengaregn över skidskyttelandslaget – så mycket fick de för VM-medaljen

Sveriges skidskyttelandslag tog brons i VM-premiären i tjeckiska Nove Mesto under onsdagen. Laget bestående av systrarna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma får utöver medaljen ett skönt klirr i kassan.


Under onsdagen var det premiär för VM-tävlingarna i skidskytte i tjeckiska Nove Mesto. Först ut på schemat var mixstafetten och Sverige kom till start med ett starkt lag där Sebastian Samuelsson inledde följt av Martin Ponsilouma, Elvira Öberg och Hanna Öberg som åkte den sista sträckan.

Efter att ha skjutit flera bommar lyckades slutligen det svenska skidskyttelandslaget bärga en bronsmedalj, efter att ha åkts ifrån av Norge och Frankrike som vann tävlingen.

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

Skidskyttelandslagets prispengar – så mycket tjänar de på tredjeplatsen

Att ingå i stafettlaget innebär inte bara äran att få representera Sverige och vara en av de fyra bästa skyttarna och åkarna. Det innebär också att du får chansen till att få ett extra klirr i kassan i händelse av en framgång.

Den chansen tog de svenska åkarna som i och med bronsmedaljen kammade hem en rejäl prispeng. Laget som blir trea i mixstafetten får nämligen en totalsumma på 220 000 kronor att dela på, vilket innebär att var och en av de svenska åkarna får 55 000 kronor var, enligt sajten etusuora.

Norge som hamnade på andraplats fick dela på 264 000 kronor och det franska laget som vann fick dela på hela 330 000 kronor.

Här kan du läsa fler sportnyheter från Nyheter24:

Enorma pengaregnet över Mona Brorsson – det här ska hon köpa

Frida Karlssons vassa kritik mot prispengarna: ”Tragiskt”

Stina Nilssons märkliga pris efter pallplatsen: "Behöver granskas"

/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!