Christian Horner fortsätter att vara verksam i Red Bull samtidigt som han utreds för 'opassande beteende'. Arkivbild.
Christian Horner fortsätter att vara verksam i Red Bull samtidigt som han utreds för 'opassande beteende'. Arkivbild. - Foto: Darron Cummings/AP/TT

Förre F1-pampens tips till Horner: "Ligg lågt"

Christian Horner utreds i skrivande stund för "opassande beteende" mot en kvinnlig anställd på Red Bull. Personer ser en möjlighet att skada Horner, säger den tidigare F1-bossen Bernie Ecclestone.


Christian Horner blev förhörd i åtta timmar i London på fredag efter anklagelser att han betett sig "opassande" mot en kvinnlig anställd på Red Bull.

Under tiden utredningen genomförs får han fortsätta att vara verksam i sin roll som stallchef för de regerande konstruktörsmästarna Red Bull.

Nu får Horner tips av en man som är van vid negativa rubriker i F1-världen.

— Mitt råd till Christian, förutom att ligga lågt, är att inte göra någonting och se vad som händer, säger den tidigare F1-bossen Bernie Ecclestone.

Ecclestone är konspiratorisk kring utredningen av Horner.

— Jag känner att sedan Deitrich Mateschitz (Red Bulls skapare) dog så skapades ett vakuum och olika personer hamnade i nya positioner där de ser en möjlighet att hitta på historier och skada Horner så de kan skapa en öppning för sig själva, säger Ecclestone.

Christian Horner har lett Red Bull sedan F1-stallets inträde i sporten sent år 2004. Under sina år som stallchef har han bidragit till sju VM-titlar för Sebastian Vettel och Max Verstappen, samt sex VM-titlar för Red Bull i konstruktörsmästerskapen.

Bernie Ecclestone var den ledande mannen i Formel 1 under en period på 80 och 90-talet. Han har ett kontroversiellt förflutet och har bland annat uttalat sig positivt kring Adolf Hitler och uttryckt åsikten att kvinnor inte har någon plats i formel 1.

Bernie Ecclestone. Arkivbild.
TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!