Mikael Lustig har fått ett nytt jobb.
Mikael Lustig har fått ett nytt jobb. - Foto: Stella pictures

Landslagsikonen Mikael Lustigs oväntade karriärdrag

Mikael Lustig tog av sig skorna och avslutade karriären 2022. Numera syns han i TV4:s sändningar. Han har dessutom lagt till ytterligare ett jobb på sitt cv.


Det är inte helt ovanligt att före detta fotbollsproffs också tar vägen tillbaka in i sporten på ett eller annat sätt, vare sig det är som tränare, rådgivare eller kommentator.

Den före detta landslagsspelaren Mikael Lustig gjorde karriär i klubbar som Sundsvall, Rosenborg, Celtic och AIK men valde att ta av sig fotbollsskorna 2022 efter att ha avslutat karriären i allsvenska AIK. 

Topp 10: Här är Allsvenskans bäst betalda spelare 2023 – han toppar överlägset listan

Mikael Lustig nobbades av AIK

Sedan dess har han varit en återkommande studio-expert i TV4:s Champions League-sändningar. I en intervju med Sportbladet avslöjar den före detta landslagsikonen att han erbjöd sina tjänster till sin forna klubb under den föregående säsongen, något som inte togs emot med öppna armar av AIK.

– Jag har haft lite kontakt med dem. Sen när det kommer till att hjälpa till runt laget har väl kanske den förfrågan inte kommit, det kanske har var mer andra grejer, säger han och tillägger:

– Jag hade inte så mycket att göra förra året så jag var ganska öppen med att jag gärna hade hjälpt till om de hade någon fråga eller kunnat finnas med i något sportråd. Men just den förfrågan kom aldrig, säger Lustig.

Det får deltagarna i Mästarnas mästare ABSOLUT inte ta med sig på tävling

Mikael Lustigs nya jobb i Västerås

Istället har han som den Västeråsbo han är börjat arbeta i nykomlingarna Västerås SK istället. 2023 inleder de sin första säsong i Allsvenskan sedan 1997.

– Jag hjälper VSK:s akademi några gånger i veckan. Vi har kört i några veckor nu och det har varit kul. 

Mikael Lustig gjorde allsvensk debut i GIF Sundsvall. 2012 flyttade han till skotska Celtic. Foto: Claudio Bresciani/TT & Emilio Morenatti
Mikael Lustig debuterade i det svenska landslaget 2008. Foto: Leif R Jansson/TT

Här kan du läsa fler sportnyheter från Nyheter24:

Hon är Viktor Gyökeres superkända ex-flickvän

Norges kaxiga kärlekshån mot Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!