Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg fick oönskad uppvaktning på alla hjärtans dag.
Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg fick oönskad uppvaktning på alla hjärtans dag. - Foto: Anders Wiklund/Erik Johansen/Fredrik Sandberg/TTTT

Norges kaxiga kärlekshån mot Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma

Alla hjärtans dag. Då passade norska skidskyttarna på att passa en "kärleksfull" pik till de svenska stjärnorna – som inte uppskattades av Hanna Öberg.


Om Sverige har haft det tufft under skidskytte-VM, så har det gått desto bättre för Norge som tagit flest medaljer av alla nationer under mästerskapet.

Med tanke på framgångarna kände norrmännen att de hade råd att spela svenskarna ett spratt på alla hjärtans dag. 

Hanna Öberg om kärleksdramat med Martin Ponsiluoma: "Besviken"

Norrmännen skickade rosor till svenska skidskyttarna

Bakgrunden till det hela är att det norska skidskyttelaget hade 50 euro över, och valde att spendera det på rosor. När damlaget fått rosor, blev det några över och då kläcktes idén.

– Vi kom på idén att skicka några rosor över landsgränsen till svenskarna. Det var en liten pik. Och jag har inte hört ett ord från svenskarna om det här så jag misstänker att de tog lite illa vid sig, säger Vetle Sjåstad Christiansen till Sportbladet.

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma fick rosor vid dörren

Svenskarna som fick rosor var Hanna Öberg, Martin Ponsiluoma, Elvira Öberg och Sebastian Samuelsson. Med varje ros kom ett litet meddelande. 

På Samuelssons ros stod det: ”Ja, vi elsker dette landet”, Ponsiluoma fick meddelandet ”Du gamla, du fria”, och på Hanna Öbergs "En spionrose!". 

Skidskytten Hanna Öberg: Kärleksdramat, miljonerna och längden

Skärmavbild: instagram.com/hannaoberg

"Hit men inte längre"

Men det blev nog rakt i papperskorgen för "kärleksgåvan" från norrmännen. I alla fall om man ska tro Hanna Öberg: "Hit men inte längre", skriver hon på Instagram story. 

Pengaregn över skidskyttelandslaget – så mycket fick de för VM-medaljen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!