William Nylander. Arkivbild.
William Nylander. Arkivbild. - Foto: Nathan Denette/AP/TT

Nylander öste in poäng i Torontos kross

William Nylander och Timothy Liljegren stod för tre poäng var när Toronto krossade Anaheim med 9–2. Lagkamraten Auston Matthews kunde även fira säsongens sjätte hattrick. Det är galet, han krossar det, säger Nylander om Matthews rekordnotering.


Hemmalaget Toronto satte tonen tidigt i första perioden och ledde med 3–0 efter redan dryga tio minuter och ett par minuter före paus fick Nylander med en man mer på isen till en fullträff – hans andra poäng för kvällen – via Liljegrens klubba.

Bara 50 sekunder in på den andra perioden gjorde Nylander sin tredje poäng när han assisterade lagkamraten Auston Matthews fram till 5–1 i ytterligare ett numerärt överläge.

Liljegren såg därefter till att följa upp genom ytterligare två assister innan mittenakten var över.

Nattens skörd innebär att formstarke Nylander nu ligger på delad sjätteplats i poängligan, en pinne efter Elias Pettersson som levererat totalt 72 poäng den här säsongen.

Timothy Liljegren har å sin sida skrapat ihop 14 poäng, varav två mål och 12 målgivande passningar.

Men mest uppmärksamhet efter matchen fick Auston Matthews, som slog till med säsongens sjätte hattrick och blev därmed bäst i Torontos historia. Ingen Torontospelare har lyckats med det konststycket tidigare.

— Att spela här är en stor ära. Det är inget som någon av oss tar för givet, säger Matthews.

Matthews Torontorekord innebär att han är en av total tio spelare som lyckats med bedriften att göra sex hattrick under en NHL-säsong. Den senaste var Mario Lemieux 1995–96.

Matthews har hittills gjort 48 mål den här säsongen, bäst i hela NHL.

TT
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!