Adam Tambellini var en av matchens målskyttar. Arkivbild.
Adam Tambellini var en av matchens målskyttar. Arkivbild. - Foto: Anders Bjurö/TT

Rögle vände till seger – på 20 sekunder

Underläge mot nästjumbon HV71. Då gjorde Rögle två mål på blott 20 sekunder – och vände matchen till seger. Vi måste steppa upp i allt vi gör, säger HV71:s Victor Sjöholm i TV4 Play.

Rögle–HV71 4–1

HV71 är i desperat behov av poäng för att slippa play out-spel mot Oskarshamn, och det började bra när laget gästade Rögle på tisdagskvällen.

Fredrik Forsberg gjorde 1–0 för gästerna i den första perioden, ett resultat som stod sig in i paus.

En bit in i andra perioden skulle dock vändningen komma – och det snabbt.

Rögle, som kämpar om en slutspelsplats i SHL, kvitterade till 1–1 genom Adam Tambellini – och bara 20 sekunder senare gjorde Lucas Ekeståhl Jonsson 2–1.

— De är lite hetare än oss, i andra perioden framför allt. De får ett par domslut med sig som jag tycker är fantastiskt dåligt tagna. De får den pushen och tyvärr utdelning i två mål, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Matchen slutade 4–1 till Rögle, som just nu har den åtråvärda tiondeplatsen i tabellen som innebär att man får spela åttondelsfinal.

— Jag tycker att förutom några sekvenser i första perioden så gör vi i princip en perfekt match, det känns otroligt skönt, säger Röglemålvakten Christoffer Rifalk.

För HV71 innebär förlusten att man nu har sex poäng upp till Malmö på säker mark – Malmö som parallellt besegrade Frölunda med 4–1.

Stort jubel för Malmö som vann mot Frölunda med 4–1. Carl Persson blev en av målskyttarna.