Kristoffer Olsson debuterade i svenska herrlandslaget i fotboll år 2017.
Kristoffer Olsson debuterade i svenska herrlandslaget i fotboll år 2017. - Foto: Christine Olsson/TT

Allt om Kristoffer Olsson: Barn, klubbar och sjukdom

Kristoffer Olsson debuterade i det svenska herrlandslaget i fotboll år 2017 och har en gedigen karriär bakom sig trots sin unga ålder. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Olsson.


Kristoffer Olsson ålder – hur gammal är han?

Kristoffer Olsson föddes den 30 juni 1995, vilket innebär att han ska fylla 29 år under sommaren 2024.

Kristoffer Olsson klubbar – vilka har han spelat för?

Kristoffer Olsson började som junior i IFK Norrköping, men gick 2013 över till Arsenals juniorlag där han senare blev en del av A-laget. Men tiden i Londonlaget blev relativt kortvarig. Efter ett lån, och sedermera flytt, till danska FC Midtjylland mellan 2014 och 2017 tog han sig tillbaka till Sverige när han värvades till AIK. 

Olsson spelade för AIK i två år, fram till 2019, då han skrev på för ryska FK Krasnodar. År 2021 gick han till belgiska Anderlecht, för att sedan återvända till FC Midtjylland år 2023, enligt Transfermarkt.

Spelar Kristoffer Olsson i FC Midtjylland?

Ja, Kristoffer Olsson spelar för FC Midtjylland. 

– Jag trivs riktigt bra här, och det ska bli fantastiskt att börja en ny säsong. Vi vill vara med i toppen och vinna Superligan. Dessutom siktar vi på att komma in i ett europeiskt gruppspel. Det här är något man vill uppnå som fotbollsspelare, och det är också en av anledningarna till att jag har ambitioner att vara här, sa Olsson i samband med värvningen, enligt Fotbollskanalen.

När blev Kristoffer Olsson uttagen till svenska landslaget?

Från och med 2010 till 2017 spelade Kristoffer Olsson för det svenska ungdomslanslaget i fotboll. I januari 2017 debuterade han i Sveriges A-landslag. 

Olsson blev dock uttagen till A-landslaget redan 2015, men bara dagar innan den planerade debuten bröt han vadbenet, enligt SVT

Har Kristoffer Olsson fru eller flickvän?

Kristoffer Olsson gifte sig 2021 med Sofie Jakobsson. Paret sa alltså ja till varandra under coronapandemin.

– Det kändes fantastiskt att gifta sig. Vi hade planerat det väldigt länge och vi skulle egentligen ha gift oss förra året. Nu i år blev det självklart mindre och bara med de närmsta med tanke på restriktionerna, berättade Olsson för Aftonbladet då.

Huruvida de fortfarande är ett par är oklart. 

Har Kristoffer Olsson barn med Sofie Jakobsson?

Ja, Kristoffer Olsson och Sofie Jakobsson har ett barn: sonen Jamie

– Det är otroligt, otroligt roligt. Jag går på moln. Det är en otrolig känsla som är svår att beskriva, sa Olsson till Aftonbladet då.

Bor Kristoffer Olsson i Danmark?

Ja, Kristoffer Olsson är bosatt i Danmark. 

Är Kristoffer Olsson sjuk?

I slutet av februari 2024 stod det klart att Kristoffer Olsson vårdades i respirator på Århus universitetssjukhus efter att ha kollapsat i sitt hem. 

”Han har drabbats av en till synes akut sjukdom relaterad till hjärnan, som inte beror på självskador av något slag och inte heller beror orsakad på yttre faktorer”, skrev Olssons klubblag FC Midtjylland i ett uttalande då.

Den 1 mars uppgav FC Midtjyllands assisterande tränare Arne Sandstö att det kommit "positiva signaler" från sjukhuset. 

– Han är stabil, sa Sandstö till norska NTB då.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

Har Kristoffer Olsson fått en diagnos?

Den 7 mars meddelade klubben Midtjylland att Kristoffer Olssons tillstånd bedöms som stabilt och att läkare kunnat konstatera att fotbollsspelaren drabbats av flera små blodproppar i båda sidor i hjärnan. 

Kristoffer Olssons diagnos fastställd – tillståndet bedöms som stabilt

Läs fler artiklar om Kristoffer Olsson här:

Kristoffer Olsson svårt sjuk – vårdas i respirator

FC Midtjylland stänger träning efter Kristoffer Olssons hjärnsjukdom

Marcus Birro: Runt Kristoffer Olssons kamp står en blågul mur

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljoner på spel i kvalet: "Två skilda världar"

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

igår 23:10
Barcelonaförsvararen Ronald Araujo blev utvisad, tränaren Xavi likaså. Från läktaren fick de se Paris SG vända, vinna och slå ut Barça ur årets Champions League. Ousmane Dembele blev avgörande i dubbelmötet, mot sin forna klubb, som slutade 6–4 efter en 4–1-match.

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

igår 23:06
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

igår 22:54
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

igår 22:02
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.