FC Midtjyllands assisterande tränare har uttalat sig om Kristoffer Olssons tillstånd.
FC Midtjyllands assisterande tränare har uttalat sig om Kristoffer Olssons tillstånd. - Foto: Magnus Lejhall/TT & Henrik Montgomery/TT

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.


Faktaruta

Namn: Kristoffer Olsson

Ålder: 28

Familj: Fru Sofie Jakobsson och sonen Jamie född 2020 

Klubbar: Arsenal, FC Midtjylland, AIK, FK Krasnodar, Anderlecht  

Landskamper: 46 

Den 20 februari förlorade den svenska landslagsspelaren Kristoffer Olsson medvetandet i sitt hem. Han fördes till Århus sjukhus där han sedan dess vårdats i respirator. 

Läkarna hade svårt att förstå vad som hänt 28-åringen och en diagnos var svår att fastställa. 

Kristoffer Olsson svårt sjuk – vårdas i respirator

Kristoffer Olsson insjuknade i hemmet

I tisdags skickade den danska klubben FC Midtjylland ut ett pressmeddelande där de informerade allmänheten om att Olsson insjuknat.

”Han har drabbats av en till synes akut sjukdom relaterad till hjärnan, som inte beror på självskador av något slag och inte heller beror orsaken på yttre faktorer”

”Ett team av Danmarks ledande medicinska experter arbetar för närvarande på högtryck för att ställa en diagnos och initiera rätt behandling. Kristoffer Olsson har varit omgiven av sin närmaste familj och delar av Midtjyllands personal, och behandlas av specialister på området”. 

Nytt besked om Kristoffer Olssons tillstånd

Nu kommer den assisterande tränaren i FC Midtjylland ut med ett nytt besked om Olssons tillstånd.

– Under torsdagen kom det positiva signaler om vad som har hänt de senaste dagarna. Läkarna är nöjda. Han är stabil, säger Arne Sandstö till den norska nyhetsbyrån NTB.

Han berättar även om stämningen i klubben och spelartruppen.

– Det är naturligt att det blir en lite mer lågmäld stämning och att det präglar hela stämningen i klubben. Kristoffer är en kille som har varit i klubben länge och har Midtjyllands DNA. Han är vad alla i Midtjylland vill att du ska vara.

Allt om Kristoffer Olsson: Fru, barn, klubbar och sjukdom

Klubbarnas hyllning till Kristoffer Olsson

Under fredagskvällen möter FC Midtjylland rivalen FC Köpenhamn och en gemensam hyllning från både fans, spelare och lag är att vänta, något Sportbladet skrivit om.

Olssons landslagskollega Viktor Claesson tog beskedet om vännen hårt.

– Det var väldigt tufft. Jag hade svårt att sova efteråt. Det är overkligt. Hur det kan drabba en vältränad idrottare, säger han till Sportbadet.

Claesson, som spelar i FC Köpenhamn, berättar även hur det kommer bli att ställas mot vännens lag.

– Det är speciellt att vi ska möta Midtjylland nu, i den här perioden, när det är så kritiskt med Koffe. Att vi möts just nu blir extra tufft.

Kristoffer Olsson har spelat i danska FC Midtjylland två gånger. Sommaren 2023 återvände han efter spel i belgiska Anderlecht. Foto: Armando Franca
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.