"Vi finns här Kristoffer", skriver Birro.
"Vi finns här Kristoffer", skriver Birro. - Foto: Studio Allsvenskan

Runt Kristoffer Olssons kamp står en blågul mur

I denna text skriver Marcus Birro om sitt stöd till Kristoffer Olsson och hyllar honom för hans varma, intelligens och medmänskliga personlighet.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Livet har så låga stränder. Det svarta vattnet kan resa sig som en sjuk våg och bara svepa över oss. Vi vet att livet är skört, att vi inte ska ta det för givet, men vi lever oftast varje dag som om den skörheten inte gäller oss.

Kristoffer Olsson var en av de allra första, stora profilerna jag mötte i Studio Allsvenskan. Han fick mig att helt revidera min uppfattning om självupptagna, dryga fotbollsspelare. Han kom till oss i vår tillfälliga studio i Stockholm och var… som en av oss. Han var vänlig, varm, intelligent, nyfiken och lyssnande.

Vi var ingen stor podcast på den tiden men han såg oss. Han tog sig tid och fick OSS att känna oss sedda och betydelsefulla.

Den djupt medmänskliga egenskapen lärde jag mig väldigt mycket av. Jag tänkte att jag verkligen ville vara sådan själv, mot gäster, lyssnare, ja mot alla.

"Runt hans kamp står en blågul mur"

Runt hans kamp nu står en blågul mur av människor som slutit upp i täta led av solidaritet och stöd. Ingen kan nog begripa den iskalla skräcken som hans nära och kära genomlever just nu.

Men när de vänder sig om i vanmakt ska de upptäcka att vi är miljoner som står med dem i deras kamp.

De är inte ensamma.

Jag tror på böner. Så jag ber. Du kanske tror på något annat. Det spelar ingen roll. Slut upp i omsorg och solidaritet du också.

Vi finns här Kristoffer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!