Zlatan Ibrahimovic är numera rådgivare till Milan. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic är numera rådgivare till Milan. Arkivbild. - Foto: Alessandro Garofalo/AP/TT

Zlatans nya jobb: "Kunde inte tacka nej"

I december förra året blev fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic rådgivare till sin förra klubb Milan. Ett erbjudande som var svårt att motstå.


Under torsdagskvällen medverkade han i Financial Times-evenemanget "The Business of Football Summit" i London – och berättade om sitt nya jobb.

Enligt Aftonbladet säger han:

— Jag kunde inte tacka nej. När jag slutade sa jag att jag ville börja om från noll. Sen kom den här möjligheten. Jag känner att jag har mycket att ge. När man arbetar med de bästa blir man bäst.

Ibrahimovic fick sin roll som rådgivare efter att ha blivit partner i Redbird Capital som äger Milan. Men hans roll i Milan påverkar inte hans engagemang i Hammarby.

— Min plan är att jag är en del av det, precis som tidigare. Vi arbetar för att förbättra och ta kliv med Hammarby. Detta förändrar ingenting, säger han.

Ibrahimovic fick också frågan om han skulle sakna Milans hemmaarena San Siro om klubbens planer på en ny arena går i lås.

— San Siro kommer sakna mig mer än jag kommer sakna San Siro! Jag har fantastiska minnen därifrån, det är en historisk arena. Men allt har en ny början, vi har möjlighet att göra något fantastiskt för supportrarna och spelarna. Milan är inte ägare av San Siro, man vill ha sitt eget. Den nya arenan kommer att bli enorm, säger han.

Ibrahimovic avslutade sin spelarkarriär i juni förra året.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!