Real Madrids Vinícius Júnior höjer en knuten näve mot skyn som en markering mot rasism efter att ha gjort mål borta mot Valencia.
Real Madrids Vinícius Júnior höjer en knuten näve mot skyn som en markering mot rasism efter att ha gjort mål borta mot Valencia. - Foto: Jose Breton/AP/TT

Markerade mot supportrarna efter rasismen

Real Madrid-stjärnan Vinícius Júnior var tillbaka på Mestalla-stadion i Valencia där han blivit utsatt för rasistiska påhopp. Då nätade brasilianaren två gånger om och markerade mot hemmapubliken med en knuten näve höjd mot skyn.


I maj förra året utsattes Vinícius Júnior för rasistiska attacker från Valenciapubliken när Real Madrid gästade arenan Mestalla och La Ligas tävlingskommitté straffade hemmaklubben med böter och avstängda läktarsektioner.

Nu var Vinícius Júnior tillbaka på arenan i Valencia och på tilläggstid av den första halvleken snubblade 23-åringen in 1–2-reduceringen. Han plockade snabbt upp bollen innan han höjde en knuten näve mot skyn som en markering mot motståndarsupportrarna.

Brasilianaren var inte klar där. Med knappa kvarten kvar att spela nickade anfallaren in även 2–2, vilket blev slutresultatet. Real Madrid leder ligan på 66 poäng, sju poäng före Girona som har en match mindre spelad.

Vinícius Júnior har vid upprepade tillfällen blivit utsatt för rasistiska påhopp i Spanien de senaste åren. Inför en match i januari 2023 mot Atlético Madrid hängdes en docka klädd som Vinícius Junior i en snara från en bro. Det ledde till att fyra personer greps och de riskerar fyra års fängelse för hatbrott.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

igår 23:10

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

igår 23:06
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

igår 22:54
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

igår 22:02
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.