Norrmannen Mathias Normann stängs av i den saudiska högstaligan efter att han spottat mot en motståndare. Arkivbild.
Norrmannen Mathias Normann stängs av i den saudiska högstaligan efter att han spottat mot en motståndare. Arkivbild. - Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Skandalspelare stängs av för spottloska i "Saudi"

Den skandalomsusade norske fotbollsspelaren Mathias Normann spottade nyligen mot en motståndare när han spelade med sin saudiska klubb al-Raed i en ligamatch.


Nu stängs 27-åringen av i sex matcher av landets högstaliga och ska även böta runt 165 000 kronor, rapporterar TV4:s Fotbollskanalen. Spottloskan fångades upp av tv-kameror och Normann fick rött kort för tilltaget.

Det är inte första gången Normann är i blåsväder. 2022 skrev han på ett låneavtal med ryska Dynamo Moskva – trots Rysslands pågående anfallskrig mot Ukraina. Vid tillfället tillhörde han ryska klubben Rostov.

Förra sommaren fick Normann nya rubriker när han lämnade Ryssland för spel i Saudiarabien, som återkommande får kritik för bristande respekt av mänskliga rättigheter.

Ända sedan hans beslut att fortsätta spela i Ryssland har Normann inte varit aktuell för spel i det norska landslaget, där han har gjort tolv landskamper.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!