Anthony Joshua, till vänster, besegrade Francis Ngannou i nattens tungviktsfajt i Saudiarabien.
Anthony Joshua, till vänster, besegrade Francis Ngannou i nattens tungviktsfajt i Saudiarabien. - Foto: STR/AP/TT

Joshua gick på knock i hajpade fajten

Tidigare boxningsvärldsmästaren Anthony Joshua vann den upphaussade tungviktsfajten mot Francis Ngannou på knock. Den kamerunske MMA-stjärnan var chanslös.


Redan i den första ronden fick Joshua kameruniern på fall och i den andra sänkte han Ngannou med en rak höger. Motståndaren reste sig, men knockades nästan direkt igen – och den hajpade matchen i Riyad i Saudiarabien var över.

Det var 37-årige Ngannous blott andra proffsboxningsmatch. I oktober förlorade den tidigare UFC-världsmästaren mot en annan av de senaste årens tungviktsstjärnor: Tyson Fury.

Joshua har tidigare haft tre av de fyra världsmästarbältena i tungviktsboxning, men blev 2021 av med titlarna till ukrainaren Oleksandr Usyk, som i maj ska ta sig an Fury i en match om alla fyra världsmästarbälten.

Den 34-årige britten kom dock till matchen mot Ngannou med tre raka segrar, bland annat mot svensken Otto Wallin strax före årsskiftet.

Många såg Joshua–Ngannou som mer av ett spektakel än en faktisk kraftmätning mellan två världsklassboxare. Men Joshuas seger fick ändå i gång snacket om en ny "superfajt", mot antingen Usyk eller Fury.

— I den här formen finns det ingen som kan slå honom. Tyson Fury, var snäll och besegra Usyk, för då kommer du att få tidernas häftigaste fajt, sade promotorn Eddie Hearn efteråt.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!