Arsenals målvakt Aaron Ramsdale fick chansen från start – och stod för en jättetavla.
Arsenals målvakt Aaron Ramsdale fick chansen från start – och stod för en jättetavla. - Foto: Frank Augstein/AP/TT

Arsenal vann – trots målvaktens jättetavla

Arsenals målvakt Aaron Ramsdale hade en tuff dag på jobbet. Engelsmannen stod för en jättetavla som ledde till Brentfords kvittering. Jag är förkrossad för hans skull, säger BBC:s expert Jamie Redknapp.


Aaron Ramsdale har haft svårt att ta en plats i Arsenals startelva den här säsongen. Engelsmannen, som förra säsongen var en av lagets främsta spelare, har petats till förmån för spanjoren David Raya, som anslöt till klubben i somras.

Men i mötet med Brentford fick 25-åringen chansen från start och stod för en jättetavla.

Landslagsmålvakten skulle bara rensa undan bollen, men tog lite väl lång tid på sig och Brentfords Yoane Wissa hann emellan med en blockering som gick in i mål och satte dit Brentfords 1–1-mål.

— Jag är förkrossad för hans skull. Hur han känner nu är det bara han som vet för när du är i en sådan position som spelare och du precis har gett bort ett mål så är det oerhört tufft, säger BBC:s expert Jamie Redknapp och fortsätter:

— Det är bra att hans lagkamrater är där och tröstar honom men det sista man vill ha i en sådan situation är en kram, avslutar han.

Men Ramsdale slapp bära hundhuvudet för ett tungt poängtapp i titelstriden.

I matchminut 86 kunde Kai Havertz till slut sätta dit 2–1 för Arsenal, som också blev slutresultatet i matchen.

Vinsten innebär att Arsenal kliver förbi Liverpool i tabellen upp på första plats, med en match mer spelad. Under söndagen ställs just Liverpool mot den tredje av tre titelkandidater, nämligen Manchester City.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!