Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Nybro vidare till kvartsfinal: "Stort för klubben"

Nybro är klart för kvartsfinalspel i hockeyallsvenskan. Det blev vinst med 4–0 mot Almtuna på onsdagskvällen, och därmed är Nybro vidare efter två raka segrar i åttondelen.

— Det är stort för klubben. Vårt mål var att hålla oss kvar så allt är bara bonus, nu är det bara att njuta och ha roligt, säger Nybromålvakten Tex Williamsson i TV4 Play.

Nybro hade ledningen med 1–0 efter den första perioden, och kunde efter en mållös andra period köra i från Almtuna genom tre mål i den tredje.

Ett tag såg det dock ut som att Almtuna hade kvitterat. Det krävdes videogranskning för att slå fast att 1–1-målet som först annonserades i själva verket var en räddning av Williamsson.

I den andra åttondelsfinalen mellan Karlskoga och Kalmar är det kvitterat till 1–1 i matcher. Karlskoga gick på knock direkt och ledde med 3–0 redan halvvägs in på den första perioden.

Då valde Kalmartränaren Viktor Tuurala att byta ut målvakten Jonathan Stålberg och i stället ge Christian Engstrand chansen.

Trots det blev det seger för Karlskoga med klara 6–0. Den tredje och avgörande åttondelen spelas på torsdagen.

I nedflyttningskvalet vann Östersund med 3–2, efter att ha gjort segermålet med blott 40 sekunder kvar av den tredje perioden.

Det innebär att det är kvitterat till 1–1 i matcher. Matchserien avgörs i bäst av sju matcher och vinnaren säkrar nytt allsvenskt kontrakt medan förloraren degraderas.