Lucas Raymond firar sitt sena kvitteringsmål.
Lucas Raymond firar sitt sena kvitteringsmål. - Foto: Gregory Shamus/Getty Images via AFP/TT

Raymond tvåmålsskytt – nytt karriärbästa

Detroitsvensken Lucas Raymond fortsätter sin målfrossa i NHL. I natt blev han tvåmålsskytt mot Columbus och passerar därmed ett nytt personligt rekord.

Lucas Raymond kvitterade med 13 sekunder kvar av tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där avgjorde lagkamraten Patrick Kane, vilket gav Detroit segern med 4–3.

Raymond har därmed gjort sju mål de senaste fem matcherna. Sammanlagt har det hittills blivit 24 mål för säsongen. Det är ett nytt karriärbästa för 21-åringen, som spelar sin tredje säsong för Detroit.

En annan svensk som under natten uppnådde en ny milstolpe i NHL-karriären var New York Rangers Alexander Wennberg som spelade sin 700:e match. I mötet mot Winnipeg kvitterade han till 1–1 i andra perioden, hans första mål för Rangers efter flytten från Seattle.

Winnipeg vann dock matchen, efter hattrick av Mark Scheifele och 40 räddningar av målvakten Connor Hellebuyck.

Även Torontos William Nylander utökade sin målstatistik med att skjuta 3–1 i tredje perioden mot Philadelphia. Vann gjorde Philadelphia, 4–3, med 27 räddningar av svenske Samuel Ersson i buren.

New Jerseys Alexander Holz gjorde mål och Jesper Bratt noterades för två assist när Pittsburgh besegrades med 5–2. Marcus Pettersson gjorde mål för Pittsburgh med assist från Rickard Rakell.