Leksands Filip Larsson.
Leksands Filip Larsson. - Foto: Adam Ihse/TT

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Efter två raka förluster kom till slut en seger. Med hemmasegern mot Frölunda såg Leksand till att kvittera kvartsfinalen till 2–2 i matcher.

Matchhjälten?

Målvakten Filip Larsson.

25-åringen spelade första kvartsfinalen, som gav bortaseger med 2–1, och missade det tredje mötet i matchserien på grund av sjukdom men var nu tillbaka.

"Lugnt"

— Det var ganska lugnt. Vi gör ett bra försvarsspel genom hela matchen, låter dem inte komma till så farliga chanser. Jag får göra första räddningen och sedan håller vi dem på utsidan, säger han till TV4 Play.

Larsson stoppade 23 skott och höll nollan – men själv brydde han sig inte alls om att nollan var intakt efter tre perioder i Tegera arena.

— Huvudsaken är att vi vinner. Det är klart att det är kul men det betyder otroligt lite i sådana här matcher.

Efter en mållös första period lossnade det i andra – och det var hemmalaget som tog ledningen.

Frölundas Mikael Ruohomaa tappade pucken och Leksands Lukas Vejdemo och Lucas Elvenes såg till att Anton Lindholm fick chansen från slottet.

Med mottag och skott i samma rörelse överlistade 29-åringen formstarke målvakten Lasse Johansson.

"Ser riktigt bra ut"

I slutet av matchen, med 1.10 minuter kvar, prickade Kalle Östman in 2–0 i Frölundas tomma målbur.

På påskafton fortsätter kvartsfinalen, då i Scandinavium i Göteborg.

— Vi ska fortsätta som vi gör, skapa kaos framför deras mål och då kommer fler puckar att trilla in. Jag tycker att det ser riktigt bra ut, säger Larsson.

Sedan tidigare är Rögle, Skellefteå och regerande mästarlaget Växjö vidare till semifinal, efter fyra raka segrar mot Färjestad, Linköping respektive Luleå.