Everton riskerar nytt poängavdrag efter ny miljardförlust. Arkivbild.
Everton riskerar nytt poängavdrag efter ny miljardförlust. Arkivbild. - Foto: Jon Super/AP/TT

Gör ny miljardförlust – riskerar nytt straff

Premier League-klubben Everton redovisar en ekonomisk brakförlust för säsongen 2022–2023. Under förra säsongen gick "The Toffees" back med 89,1 miljoner pund, motsvarande drygt 1,2 miljarder kronor, skriver klubben på sin hemsida. Det är nästan dubbelt så mycket som föregående säsong, 2021–2022.


Det är den sjätte raka säsongen som klubben går med stor förlust, och den totala skulden ligger nu på strax under 4,5 miljarder kronor.

I uttalandet skriver Everton att det är byggnationen av den nya arenan, som väntas stå klar i slutet av året, som står för stora delar av skulden. Förlusten innebär att Everton nu riskerar ett nytt poängavdrag.

Tidigare under säsongen blev klubben av med tio poäng efter att ha brutit mot Premier Leagues ekonomiska regelverk, men efter en överklagan stannade straffet vid sex poäng.

Redan i januari fastslogs det att Everton svarat för liknande ekonomiska övertramp under säsongen 2022–2023, men först nu har det blivit känt hur stor förlusten var. Det är ännu oklart vad klubben får för straff.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!