Brynäs vann den första semifinalen mot Karlskoga i det hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Brynäs reste sig efter chockstarten

Karlskoga chockade Brynäs i den första semifinalen i det hockeyallsvenska slutspelet. Storfavoriten från Gävle hämtade dock ikapp 0–2-underläget och i förlängning avgjorde Tyler Vesel. Vi måste hålla foten på gasen, säger Vesel efter 3–2-segern.

Karlskoga hade redan nollat grundserietvåan Södertälje i kvartsfinalen (4–0 i matcher) av det hockeyallsvenska slutspelet.

Skulle den överlägsna grundserievinnaren Brynäs – 17 poäng före SSK – bli nästa offer? Efter en period av den första matchen i semifinalserien i Gävle stod det 2–0 till värmlänningarna – som hade fått iväg blott tre skott mot Brynäsmålvakten Jared Coreau.

Kopacka kvitterade

Efter 10.12 satte norrmannen Simen André Edvardsen ledningsmålet och i periodens absolut sista sekund utökade Jesper Kokkonen till 2–0 efter att ha fått pucken till skänks av Coreau.

Det blev bättre i den andra akten för Gävlelaget, som åkte ur SHL förra säsongen. Under den första perioden fick Greg Scott ett mål bortdömt efter att medvetet ha sparkat in pucken – i den andra perioden styrde han omedvetet in 1–2-reduceringen med sina byxor när Tyler Vesel tog ett avslut.

Efter 17.09 var det även kvitterat, när Jack Kopacka fick ett fint skottläge i numerärt överläge.

I den tredje perioden dominerade Brynäs, som slog ut Nybro med 4–0 i matcher i kvartsfinalen. Karlskoga stack dock upp ett par gånger och tvingade Coreau till fina räddningar. Perioden blev mållös och förlängning väntade.

"Spelar tufft"

Karlskoga vann tre av fyra matcher mot Södertälje i förlängning, men nu blev det förlust. Med 4.49 minuter kvar att spela av den första förlängningsperioden kom avgörande. Scott lyfte pucken lätt mot mål, en snabbskrinnande Tyler Vesel kunde lyfta in segermålet och ge Brynäs ledningen med 1–0 i matcher.

— Karlskoga spelar tufft. Det är ett av de bästa lagen i ligan just nu, de slog ett bra Södertälje. Vi måste hålla foten på gasen och jobba hårt, säger matchvinnaren Vesel till TV4 Play.