Ludvig Åberg under ett inspelsvarv på Augusta.
Ludvig Åberg under ett inspelsvarv på Augusta. - Foto: Christer Höglund/TT

Hyllar Åberg inför debuten: "Sjuk styrka"

Maja Stark känner Ludvig Åberg sedan tonåren – och vet vad han går för. Hon blir inte det minsta förvånad om han fajtas om segern i US Masters. Jag tror att han har väldigt bra chanser, säger den svenska golfstjärnan.


Skåningarna Stark och Åberg, födda 1999, var skolkompisar på golfgymnasiet i Helsingborg.

Nu är de framgångsrika proffs båda två.

Maja Stark har redan hunnit spela tio majors, medan Ludvig Åberg precis står inför sin debut. Och Stark, som TT sprang på i åskådarhavet under onsdagens inspelsvarv på Augusta National, tror att Åberg är redo att leverera direkt.

— Han är sjukt taggad på Masters, vet jag. Sedan hoppas jag att han inte blir övermodig, men han brukar vara rätt bra på att hålla sig lugn, säger Stark.

Själv ligger hon 46:a på världsrankningen efter tredjeplatsen i Arizona häromveckan. Åberg är redan rankad nia efter tio månader som proffs där framgångarna bara har avlöst varandra.

— Jag är inte förvånad alls. Han har alltid varit sjukt bra, jobbat jättehårt och smart. Det känns lite galet att det här är hans första major, säger hon.

Maja Stark slutade delad för två veckor sedan trea i LPGA-tourtävlingen i Arizona, efter att länge ha slagits om segern. Arkivbild.

Framför allt hyllar Maja Stark hur beslutsam och snabb Ludvig Åberg är när han väl slår sina slag.

— När man ser hur han spelar – han går ju fram till bollen och tar ett mål och bara sätter ned klubban. Det finns inga tvivel när han väl står över klubban, det är både med järnen och i puttningen. Och det tror jag är en sjuk styrka jämfört med de som kanske står och tvekar, säger Stark.

För Maja Stark var besöket på Augusta ett välkommet andningshål i uppladdningen inför damernas första major, Chevron Championship som avgörs utanför Houston nästa vecka.

Ludvig Åberg inleder sin första runda i Masters klockan 22.18 i kväll, svensk tid.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!