Patrick Ekwall är en svensk sportjournalist och författare.
Patrick Ekwall är en svensk sportjournalist och författare. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Christine Olsson/TT

Allt om Patrick Ekwall: Flickvän, barn och tuffa uppväxten

Patrick Ekwall är en av Sveriges allra kändaste sportjournalister. Men hur bra koll har du på hans liv i övrigt? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Ekwall.


Patrick Ekwall ålder – hur gammal är han?

Patrick Ekwall föddes den 16 juli 1965, vilket innebär att han fyller 59 år under sommaren 2024.

Var växte Patrick Ekwall upp?

Patrick Ekwall föddes i Landskrona, men växte upp i området Vårsången i Malmö. Hans mamma var ensamstående och i en intervju med Aftonbladet har Ekwall berättat om hur uppväxten var allt annat än lätt.

– Vi levde under jävligt knappa ekonomiska förhållanden. Det var ingen dans på rosor. Men jag klarade mig, sa han då och fortsatte vidare:

– Vi levde liksom inte i ett plåtskjul. Men vi åkte heller inte till Thailand över jul och nyår. Varje sommar, från fem års ålder, skickades jag till en familj på landet. Jag var ett sånt där sommarbarn som fick åka ut till bondgård utanför Malmö. Några veckor bland kor och hundar. Det var fantastiskt.

Patrick Ekwall familj – har han syskon?

Patrick Ekwall växte alltså upp utan sin pappa. När han gick bort fick Ekwall beskedet från en begravningsbyrå. 

– Jag tycker såklart att det var för jävligt. Jag var hans enda barn, han fick inga andra. Och jag tycker att det är rätt vidrigt att man låter ens barn komma i kläm för att man tycker illa om barnets mamma. Man får försöka se det positivt, jag har åtminstone tänkt att så kommer det aldrig bli med mina egna barn. De ska inte behöva må illa av den anledningen. Jag försöker i alla fall vara en hyfsat engagerad pappa, har han sagt till Aftonbladet.

Patrick Ekwall har två syskon på sin mammas sida. 

Vad har Patrick Ekwall för utbildning? 

Patrick Ekwall har ingen journalistutbildning i bagaget, utan började jobba på Kvällsposten redan som 16-åring. 

– Jag hade kommit in på gymnasiet som golvläggare i Jönköping. Jag har fan ingen aning om hur det gick till. En ledare i mitt fotbollslag jobbade på Kvällsposten så jag fick gå in och testa lite. Den sortens lärlingsgrej finns inte kvar för världen ser annorlunda ut i dag, har han tidigare sagt till Resumé

Var har Patrick Ekwall jobbat?

Patrick Ekwall har en gedigen karriär bakom sig och han har bland annat jobbat på TV4, Expressen och Everysport Media Group. 

Patrick Ekwall avslöjar detaljerna – fick sparken från TV4 på Stureplanskrog: "Råtta"

Patrick Ekwall. Foto: Pontus Lundahl/TT

Vad handlar Patrick Ekwalls bok ”Kattfisken” om?

Under 2023 gjorde Patrick Ekwall sin skönlitterära debut när "Kattfisken" släpptes. Boken handlar om catfishing och faktum är att Ekwall på sätt och vis har egen erfarenhet av fenomenet. 

– Mitt ansikte och mitt namn blir kapat tio gånger om dagen, det är tragiskt alltså. Får mejl från människor som blir lurade, det är så jag fick idén till boken, har han berättat för Expressen och fortsatte då vidare:

– I mitt fall är det romansbedrägerier nästan alltihop. Det är riktigt äckliga och vidriga människor som är otroligt skickliga på vad de gör. 

Har Patrick Ekwall fru eller flickvän?

Ja, Patrick Ekwall har flickvän. Hon heter Camilla Coene.

Så träffade Patrick Ekwall sin nya flickvän Camilla Coene

Patrick Ekwall och flickvännen Camilla Coene. Foto: Stella Pictures

Vem är Patrick Ekwalls flickvän Camilla Coene?

Camilla Coene är född 1984, jobbar som som vd på en PR-byrå i Stockholm och har två barn sedan tidigare. Hon är bosatt på Lidingö, medan Patrick Ekwall bor i Bromma. Och i en intervju med Vi i villa uppger Ekwall att paret inte har några planer på att bli sambos just nu. 

– Nu är ju allting superbra. Vi tar det lugnt och tänker inte rycka upp barnen från skolan för att flytta ihop.

Gick Patrick Ekwalls tidigare fru Hannah Ekwall bort i cancer?

Ja, innan relationen med Camilla Coene var Patrick Ekwall gift med Hannah Ekwall som, i februari 2021, gick bort i sviterna av bröstcancer. 

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje", skrev Ekwall i ett inlägg på Instagram då. 

Patrick Ekwall om tiden efter frun Hannahs död: "Ett trauma"

Har Patrick Ekwall barn?

Patrick Ekwall har två barn: döttrarna Wilma och Tindra

Patrick Ekwall med dottern Wilma. Foto: Christine Olsson/TT

Har Patrick Ekwall Instagram?

På Instagram heter Patrick Ekwall @patrickekwall.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!