Det blev en tuff och tajt målfest när Frölunda tog emot Skellefteå i den fjärde SM-semifinalen i Scandinavium i Göteborg.
Det blev en tuff och tajt målfest när Frölunda tog emot Skellefteå i den fjärde SM-semifinalen i Scandinavium i Göteborg. - Foto: Adam Ihse/TT

Matchboll för Skellefteå efter galen målfest

Skellefteå har matchboll i SM-semifinalen mot Frölunda. Bortalaget vann en galen målfest med 7–6 efter att Andreas Johnson avgjort i förlängning. Nu kan västerbottningarna avgöra på hemmais. Det finns inget bättre än att avgöra i "sudden", säger Johnson.


Frölunda reducerade till 1–2 i matcher via 2–0-seger i Scandinavium i onsdags, men kunde inte förvalta hemmafördelen på fredagskvällen.

Skellefteå vann med 7–6 efter att ha den tidigare Frölundaspelaren Andreas Johnson avgjort 16.09 in i den första förlängningsperioden i numerärt överläge. Nu har Skellefteå 3–1 i matcher och västerbottningarna kan på hemmais på söndag spela sig till SM-final.

— Det satt långt inne, men vi är starka mentalt. Vi har haft många ledningar som vi tappat, men vi kommer tillbaka varje gång. Det är vår styrka i år, säger Johnson till TV4 Play.

Dramatisk målfest

Det blev en galen målfest i Göteborg och det hettade till framför allt i den tredje perioden. Den var endast 1.44 minuter gammal när Frölundas skyttekung Jere Innala skickade in 4–4-pucken bakom Gustaf Lindvall i bortamålet i spel fem mot tre. Målet var Innalas andra för kvällen och hans åttonde i slutspelet.

Efter 6.03 var Skellefteå åter i ledningen. Då satte Jonathan Johnson sitt andra mål i matchen fram till 5–4 i numerärt överläge.

Kort därefter hade Frölunda en puck mål, men efter videogranskning bedömdes det att Henrik Tömmernes sparkat in pucken.

I stället fick de 12 000 åskådarna i Scandinavium efter 8.26 se ett dråplig självmål signerat Christian Folin. Efter tekning i egen zon skulle Folin rensa ner i sarghörnet, men allt slutade med att pucken seglade in i krysset bakom hemmamålvakten Lars Johansson.

För första gången i matchen ledde Skellefteå med två mål, men blott 45 sekunder senare skickade Albin Sundin in reduceringen för Frölunda. Det var 19-åringens första mål i A-lagströjan.

Tog ut målvakten

Frölundatränaren Roger Rönnberg tog ut Johansson med 2.26 minuter kvar att spela och efter 28 sekunder kom utdelningen. I spel sex mot fem utespelare lade Mikael Ruohomaa pucken lätt mot mål, men bortamålvakten Lindvall stod och sov och släppte in 6–6 mellan benen.

Ett mål som tog semifinalen till förlängning och väl där avgjorde Andreas Johnson efter 16.09 i numerärt överläge.

Rögle är redan klart för SM-final efter att ha vunnit mot Växjö med 4–0 i matcher.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/