Bayer Leverkusen firar ett av målen i segern mot Werder Bremen som säkrade Bundesligatiteln. - Foto: Martin Meissner/AP/TT

Leverkusen mästare – siktar nu på förlustfritt

Bayer Leverkusen har säkrat Bundesligatiteln för allra första gången. Detta efter 29:e raka matchen utan förlust. Werder Bremen besegrades med 5–0.

Med fem matcher kvar av den tyska fotbollssäsongen kan Leverkusen fira sin allra första Bundesligatitel.

Den togs med stil. För ännu har inte Xabi Alonsos lag förlorat en match i serien, så här långt 25 segrar och fyra oavgjorda matcher.

Lagkaptenen Lukas Hradecky berättade tidigare i veckan att även om titeln säkrades redan nu skulle man inte slå av på takten.

— Vi vill skapa något ännu mer speciellt än att vinna ligan: att avsluta ligasäsongen utan förluster, sade han till Kicker.

Att gå obesegrad genom hela säsongen har inte ens mesta mästarna Bayern München gjort. Inte någon gång under sina 33 guldsäsonger.

Efter Florian Wirtz 4–0-mål i den 83:e minuten kunde inte supportrarna hemma på Weserstadion hålla sig längre. Ett antal sprang in på planen men kunde sedan motas bort och spelet återupptas.

De sista minuterna fick dock lagen spela i en dimma av röd rök. Det hindrade inte Wirtz från att göra sitt tredje mål för kvällen i matchens sista minut. Supportrarna vällde in på planen, trots att sekunder återstod och domaren valde senare att blåsa av.

Victor Boniface inledde målskyttet på straff i första halvlek. Granit Xhaka och Wirtz fyllde sedan på målskörden i den andra.