Cameron Burgess (till vänster) – här i Australiens landslagströja – sköt Ipswich närmare Premier League när han avgjorda bortamötet mot Coventry i Championship-fotbollen. Arkivbild.
Cameron Burgess (till vänster) – här i Australiens landslagströja – sköt Ipswich närmare Premier League när han avgjorda bortamötet mot Coventry i Championship-fotbollen. Arkivbild. - Foto: Rick Rycroft

Ipswich nära Premier League – Burgess hjälte

Leicester har redan säkrat seriesegern i Championship och är klart för en återkomst i Premier League. Nu har Ipswich, som var nykomlingar i Championship den här säsongen, ett järngrepp om att ta hand om andraplatsen och direktuppflyttning till fotbollens finrum i England.


Det kan alla Ipswichsupportrar tacka australiern Cameron Burgess för. I den 69:e minuten skickade mittbacken in segermålet borta mot Coventry efter en tilltrasslad situation.

Via 2–1-segern har Ipswich nu tre poäng ner till trean Leeds med blott en omgång kvar att spela. Leeds har dock bättre målskillnad, så om Leeds vinner hemma mot tabellfyran Southampton på lördag måste Ipswich åtminstone ta en poäng hemma mot nästjumbon Huddersfield för att säkra andraplatsen.

Om Ipswich lyckas säkra uppflyttningen har tränare Kieran McKenna och hans mannar säkrat uppflyttning för andra året i rad och på två år tagit klubben från League One till Premier League. Senast klubben spelade i den engelska högstadivisionen var säsongen 2001/02.

Lagen som slutar på positionerna 3–6 får kvalspela om den sista uppflyttningsplatsen i Premier League. Trean möter sexan och fyran ställs mot femman i ett dubbelmöte (hemma-borta). Semifinalvinnarna möts i en final över en match på Wembley i London den 26 maj.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!