Dortmunds Niclas Füllkrug.
Dortmunds Niclas Füllkrug. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Füllkrug: "90 minuter till Wembley"

Löpning, nedtagning, skott. Niclas Füllkrug bjöd på ett klassmål när han sänkte Paris SG. Nu är det bara 90 minuter till Wembley, säger 31-åringen som ordnade Dortmunds 1–0-seger i det första Champions League-semifinalmötet.

Fakta: Så fortsätter Champions League

7 maj: Paris-SG–Dortmund, 0–1 efter första mötet.

8 maj: Real Madrid–Bayern München, 2–2 efter först mötet.

1 juni: Final på Wembley, London.

PSG hade mycket boll men få idéer hur innehavet skulle förvaltas till målchanser under den första halvleken på Signal Iduna Park.

Desto rakare och vassare var hemmalaget Dortmund.

En precis långboll från mittbacken Nico Schlotterbeck följdes av en vältajmad djupledslöpning av Niclas Füllkrug.

Sedan bjöd anfallaren på två aktioner av klass: nedtagning med högerfoten, skott med vänstern.

Därefter kunde 31-åringen jubla över säsongens tredje Champions League-mål – och till slut en 1–0-seger hemma i den första av två semifinaler mot PSG.

— Vi vill till Wembley, vi vill vinna nästa match också men vi vet att det kommer att bli tufft, säger Füllkrug till Viaplay.

— Det är bara halvtid i det här mötet men vi leder med 1–0 och är i en bra position.

Paris-klubben fick till slut ordning på vad de skulle göra på tysk mark, spelade med ett högre tempo och hittade också vägar fram till tydliga målchanser.

Ett par var centimeter från ge ett kvitteringsmål.

I 51:a minuten träffade stjärnan Kylian Mbappé stolpen och i samma minut, i efterspelet av Mbappés miss, prickade även Achraf Hakimi målramen.

— Jag tycker att det var en match som vi förväntade oss, tajt och med klara målchanser för båda lagen, säger PSG-tränaren Luis Enrique till Viaplay.

— Det hade kunnat slutat 2–0, 1–1, 1–2.

På tisdag väntar returmötet på Parc des Princes i Paris.