Jon Dahl Tomasson fick frågan om att sitta i dansk studio, men tackade nej. Arkivbild.
Jon Dahl Tomasson fick frågan om att sitta i dansk studio, men tackade nej. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tomasson nobbade EM-jobbet: "Har inte tid"

På söndag spelar Danmark EM-premiär. Då hade Jon Dahl Tomasson kunnat vara dansk tv-expert – men han tackade nej. Jag har inte tid med sånt, säger den svenske förbundskaptenen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det är inte ovanligt att svenska förbundskaptener gör inspel som experter i tv. Lars Lagerbäck har efter sin tränarkarriär klivit in som expert hos Viaplay och Erik Hamrén gästspelade i SVT:s studio under VM 2014.

Nu avslöjar Jon Dahl Tomasson att även han har fått frågan om ett potentiellt TV-jobb – fast i Danmark.

— Att sitta i studion? Ja, många gånger.., säger han och fortsätter:

— Men jag har inte tid med sånt.

Åker till Tyskland

En av anledningarna till att dansken inte har tid, är för att han själv ska ner till Tyskland för att studera framtida konkurrenter.

— Jag kommer att titta på flera matcher faktiskt. Vi har ju en Nations League-motståndare som spelar, säger han och åsyftar Slovakien, som är med i Sveriges NL-grupp i höst.

Höga förväntningar på Danmark

Mest sannolikt kommer Tomasson även följa Danmark nära, efter 52 mål på 112 landskamper i den röda tröjan. Och "JDT" ser positivt på sitt hemlands chanser i mästerskapet.

— Laget gjorde det jättebra under kvalet, och har varit bra i väldigt många år. Jag gillade att jobba för Danmark, helt klart. De har en väldigt bra trupp, och de är vana vid att spela mästerskap. Och när man är van vid det, så får man en annan erfarenhet.

Danmark gjorde ett bra EM senast, och tog sig till semifinal där man snöpligt åkte ut mot England efter förlängning. Och danskarna tror, enligt Tomasson, återigen högt om sitt landslag.

— Förväntningarna på landslaget är alltid ganska höga i Danmark, vilket jag tycker är positivt. Det betyder att man har gjort något bra tidigare. Jag gillar när det finns förväntningar, det är en del av fotbollen och personligen så ger det åtminstone mig mer energi.

Danmark möter Slovenien i EM-premiären på söndag.

TT
/
/