Madelene Sagström är med i toppen av PGA-mästerskapet
Madelene Sagström är med i toppen av PGA-mästerskapet - Foto: Gerald Herbert/AP/TT

Sagström jagar majortitel

Madelene Sagström har fått en fin start på årets PGA-mästerskap. Svenskan är två under par efter halva tävlingen och är ännu med i jakten på sin första majortitel i karriären.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Efter några småknackiga veckor inför har Madelene Sagström prickat formen till PGA-mästerskapet på Sahalee Country Club i Sammamish i Washington.

Svenskan gjorde en stark förstadag (två under par), och följde upp det med stabilt spel under den andra rundan när hon slog 72 slag och gick på par.

Svängig runda

Efter halva tävlingen är Sagström nu alltså två under par totalt, och ligger med det på en delad niondeplats, fyra slag bakom ledande amerikanskan Sarah Schmelzel och sydkoreanskan Amy Yang.

Svenskan inledde starkt, och var efter nio hål tre under för dagen. Men därefter började spelet strula, och bara fyra hål senare hade hon tappat tre slag och var tillbaka på par under fredagens runda. Till slut kunde hon gå i mål på 72 slag, efter ytterligare en birdie och bogey.

Jagar första majorn

Därmed har svenskan satt sig i en hyfsad position för att vara med och slåss om sin första majortitel i karriären. 31-åringen har spelat på LPGA-touren sedan 2017, och bara vunnit vid ett tillfälle, Gainbridge LPGA år 2020.

Ett slag efter Sagström står svenska Maja Stark med totalt –1, efter att ha gått den andra rundan på 71 slag.

Längre ned i tabellen ligger Linn Grant med +3 och Frida Kinhult med +4.

Anna Nordqvist (+6), Pernilla Lindberg (+13) och Linnea Ström (+15) ser ut att missa cutten.

TT