Cedenblad klar för nästa Superior

"Jag blev knockad på sparringen".


Nyheter24 kan i dag avslöja att Magnus "Jycken" Cedenblad är nästa fighter som står klar för Superior Challenge 4.

– Det känns råkul och nu har jag något att se fram emot. Man har inte riktigt samma driv i träningen när det inte är match på gång, utan man rullar och myser lite. Nu känns det skönt att snart få kötta lite. Även springpassen blir ju roliga eftersom man kan tänka på när man ground n' poundar någon annan, säger Magnus Cedenblad till Nyheter24.

"Blev knockad"

Magnus skulle egentligen varit med på förra galan den 30 maj, men fick ställa in på grund av en knäskada.

– Jag har haft problem tidigare då jag opererat miniskerna och gjort titthålsoperationer i båda knäna. Men den här gången blev jag faktiskt knockad på sparringen. En spark á la Cro Cop-stil träffade mig i huvudet så benen vek sig illa när jag rasade ihop. På sjukhuset sa de att jag hade en lös benbit i knäet och en liten meniskskada.

– Men det verkar som att den gått över av sig själv, och då slipper jag operera mig och kan snart köra för fullt igen.

Sin egen bästa förmåga

Magnus Cedenblad säger att det finns fler mål än att nå UFC, även om det skulle vara en dröm. Allt handlar om att prestera så bra som möjligt på den tid han lägger ner.

– Möjligheterna att komma till UFC är inte de största. Jag tränar för att blir så bra som möjligt, tar varenda chans jag får att gå match och försöker bjuda på underhållning hela vägen. Men hellre är jag en stjärna i Cage Rage eller någon av de mindre organisationerna än att vara en nobody i UFC, säger Cedenblad.

– Tränar jag tre dagar i veckan vill jag göra allt på de passen så att jag blir så bra som möjligt, då har jag nått mitt mål.

Hur lägger du upp träningen inför matchen?

– Som vanligt. Jag kör mycket på känn och på vad som är roligt. Jag försöker alltid hitta det perfekta schemat. En månad kan jag köra tre pass på måndag, tre pass onsdag, torsdag och fredag och vila lördag och söndag. Efter det ändrar jag och kör en nya månad på ett annat sätt. Det enda som är återkommande är att jag vill träna mycket och ofta.

Kommer det en träningsbok i framtiden?

– Ha ha, man får hoppas det. Jag har nog tränat på varenda klubb och haft de flesta upplägg man kan tänka sig. Så det finns en bra grund, säger Magnus Cedenblad till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.