"Svenska MMA-fans är de bästa"

En av de bästa matcherna på Superior Challenge Untamed gick mellan Hiltifightern Tchavdar Pavlov och irländaren Owen Roddy. Nyheter24 kontaktade vinnare Roddy för att höra vad han tyckte om matchen.


– Jag måste säga att det var den tuffaste fighten hittills i min karriär. Jag var verkligen tvungen att gräva djupt i min arsenal för att klara av den. Tchavdar är en grym fighter och jag tyckte det var svårt att läsa vad han skulle göra. Han hade också mycket bra boxning, vilket förvånade mig då jag trodde att han främst var en grappler.

När kände du att du började få ett övertag?

– I andra ronden hittade jag mitt fotarbete och började träffa bättre. När jag satt ett knä i kroppen på honom i slutet av ronden så visste jag att han var skakad – då gick jag in för avslut.

Vad var din gameplan?

– Jag ville hålla det stående och träffa med tunga slag och när fighten kom ner på marken var planen att hålla mig kall tills jag fick chansen att ta mig upp på fötterna igen. Jag tyckte det gick ganska bra, men måste säga att jag blev träffad med några riktigt hårda slag som gjorde att jag blev lite försiktig också stående.

Sakuraba blev känd som “The Gracie Hunter”. Efter vinster mot både Navid Yousefi och Tchavdar Pavlov, ska vi börja kalla dig “The Hilti hunter” nu?

– Nej, jag är nog ingen “Hilti hunter”, jag har bara två bra vinster mot två av deras fighters. Hilti är en av de bästa klubbarna i Europa och jag har fått mycket självförtroende efter de här matcherna.

Kommer du tillbaka och fightas i Superior Challenge 4 till hösten?

– Superior Challenge är antagligen den bästa showen jag gått match på och de svenska MMA-fansen är de bästa. Jag skulle gärna fightas på SC4, så vem vet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!