Drottningen av MMA

Cris "Cyborg" Santos ny mästarinna i Strikeforce.


San Jose, Kalifornien. För första gången någonsin stod två kvinnliga MMA-fighters som huvudnamn på ett större event – och den historiska fighten levde upp till hajpen.

Varken Gina Carano eller Cris “Cyborg” Santos verkade ha en tanke på att matchen skulle gå i fem ronder. Båda gick fullt ut från sekund ett och fighten blev kvällens mest underhållande.

De båda bytte slag och nedtagningar och fighten var relativt jämn tills “Cyborg” i slutet av rond ett lyckades ta ner en trött Carano och träffa henne med en rad fina högerslag tills domaren, med en sekund kvar av ronden, kände sig tvungen att gå in och bryta fighten. Cris “Cyborg” Santos hade tagit hem den historiska matchen och kröntes med den nyinsatta “Strikeforce female champion”-titeln.

Den största skillnaden mellan Carano och Cyborg var att brasilianskan klarade av att hålla samma tempo under hela fighten. Carano däremot, kanske påverkad av den stora viktminskning hon tvingats till, fick snabbt slut på syre.

Den stora frågan nu är hur lång tid det kommer att ta innan vi får se ännu ett stort fightkort där huvudmatchen avgörs mellan två kvinnor.

Mousasi fortsätter att visa klass.

Visst var Gegard Mousasi favorit inför titelfighten mot Renato “Babalu” Sobral, men att det skulle gå så lätt som det gick var nog oväntat för de flesta.

Det tog Mousasi exakt en minut att avsluta Sobral och därmed bli den nye mästaren i Strikeforces lätt tungviktsdivision.

Efter en avvaktande start på fighten fångade Sobral en spark från Mousasi som lyckades behålla balansen, vända läget, och ta ner brassen. Väl där kontrollerade han Sobral som försökte komma loss, men istället fastnade brassen med ryggen mot buren.

Med sin motståndare mot buren reste sig Mousasi upp och regnade ner slag genom Sobrals guard. Domaren “Big” John McCarthy går in och bryter och en ny superstjärna har presenterat sig för den amerikanska publiken.

Gegard Mousasi har verkligen etablerat sig som en av de absolut bästa utanför UFC. Han har tretton raka segrar mot toppmotstånd och i sina tre senaste fighter har han avslutat, i tur och ordning, Melvin Manhoef, Ronaldo “Jacare” Souza och Mark Hunt.

Melendez tog revansch och Werdum ströp ut Kyle.

I fighten om lättviktens “interim”-titel tog Gilbert Melendez revansch för sin förlust mot japanen Mitsuhiro Ishida för drygt två år sedan. Ishida tog fighten mot Melendez med kort varsel och såg aldrig särskilt vass ut. I den tredje ronden stoppade domaren fighten efter en dominant uppvisning av amerikanen, som förhoppningsvis kommer att få möte den nu skadade mästaren Josh Thomson om det riktiga bältet innan året är slut.

Tungviktsmötet mellan UFC-veteranen Fabricio Werdum och Mike Kyle var en underhållande historia, som slutade med att Werdum säkrade en giljotin-strypning efter strax över minuten in i den första ronden. Näste man för Werdum skulle kunna bli Strikeforces nya megastjärna, Fedor Emelianenko, som väntas göra debut i november.

Se matcherna här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Carano mot Cyborg