Lördag 23 Okt
Stockholm

Västerås fick slita för segern

Tippade topplaget Västerås fick jobba riktigt hårt för att vinna. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Stockholm slog Hammarby nykomlingen Örebro med 7-3. Tippade topplaget Västerås fick däremot jobba riktigt hårt för att vinna bandypremiären borta mot sargade Sandviken. VSK vann till slut 4-3.

– En typisk premiär, men jag tror många matcher kommer att se ut så här, summerade VSK-tränaren Andreas Westman.

Västerås satte högsta fart på Jernvallen. De första sju-åtta minuterna hade VSK-spelarna riktigt bra fart under skridskorna och passningarna hittade rätt adress. Sen tappade matchen fart och stundtals var tempot riktigt lågt.

– Vet inte om vi tyckte vi fick grepp om Sandviken för tidigt, det stannade av efter det. När vi sedan började dra på oss utvisningar blev lite för spänt, vi överarbetade många situationer och det var inte så ofta vi hade riktig ordning på vårt spel, sade Westman.

VSK avgjorde matchen på fem minuter i andra halvlek, 3-2 (Tobias Holmberg på hörna) och 4-2 (Anders Bruun på straff) kom inom fem minuter.

– Vi får vara nöjda med två poäng och att vi jobbade bra hela matchen. Jag tror många matcher kommer att se ut så här, sade Westman.

Sandviken, SM-finalist förra säsongen, har haft en svag försäsong och tappat många spelare. Ändå var det inte långt borta att laget snodde en poäng av Västerås. Bland annat brände Mikko Aarni tre frilägen. Många av de 2 242 åskådarna hade nog gärna sett förra årets skyttekung Patrik Nilsson i dessa lägen.

– Vi gör för enkla misstag, tappar i markeringen. Det måste bli mycket bättre försvarsmässigt. För egen del kändes det inte alls bra, jag har knappt tränat på slutet. Både jag och laget behöver mer tid, sade Sandvikens Magnus Muhrén självkritiskt.

Hammarby besegrade nykomlingen Örebro på Zinkensdamm med 7-3, Lars Karlsson och David Karlsson stod för hela Bajens måskörd, Lars gjorde fyra, David tre.

Villa vann med 4-1 hemma mot Bollnäs. Tre av hemmamålen kom efter hörnor.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela