Västerås fick slita för segern

Tippade topplaget Västerås fick jobba riktigt hårt för att vinna. (TT)


I Stockholm slog Hammarby nykomlingen Örebro med 7-3. Tippade topplaget Västerås fick däremot jobba riktigt hårt för att vinna bandypremiären borta mot sargade Sandviken. VSK vann till slut 4-3.

– En typisk premiär, men jag tror många matcher kommer att se ut så här, summerade VSK-tränaren Andreas Westman.

Västerås satte högsta fart på Jernvallen. De första sju-åtta minuterna hade VSK-spelarna riktigt bra fart under skridskorna och passningarna hittade rätt adress. Sen tappade matchen fart och stundtals var tempot riktigt lågt.

– Vet inte om vi tyckte vi fick grepp om Sandviken för tidigt, det stannade av efter det. När vi sedan började dra på oss utvisningar blev lite för spänt, vi överarbetade många situationer och det var inte så ofta vi hade riktig ordning på vårt spel, sade Westman.

VSK avgjorde matchen på fem minuter i andra halvlek, 3-2 (Tobias Holmberg på hörna) och 4-2 (Anders Bruun på straff) kom inom fem minuter.

– Vi får vara nöjda med två poäng och att vi jobbade bra hela matchen. Jag tror många matcher kommer att se ut så här, sade Westman.

Sandviken, SM-finalist förra säsongen, har haft en svag försäsong och tappat många spelare. Ändå var det inte långt borta att laget snodde en poäng av Västerås. Bland annat brände Mikko Aarni tre frilägen. Många av de 2 242 åskådarna hade nog gärna sett förra årets skyttekung Patrik Nilsson i dessa lägen.

– Vi gör för enkla misstag, tappar i markeringen. Det måste bli mycket bättre försvarsmässigt. För egen del kändes det inte alls bra, jag har knappt tränat på slutet. Både jag och laget behöver mer tid, sade Sandvikens Magnus Muhrén självkritiskt.

Hammarby besegrade nykomlingen Örebro på Zinkensdamm med 7-3, Lars Karlsson och David Karlsson stod för hela Bajens måskörd, Lars gjorde fyra, David tre.

Villa vann med 4-1 hemma mot Bollnäs. Tre av hemmamålen kom efter hörnor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.